Bugün, 19 Mart 2024 Salı

Muhtarlar, Kaymakam Şahin´i ziyaret etti

Muhtarlar, Kaymakam Şahin´i ziyaret etti

Kaymakam Muhammed Şahin: "Sizler, kamunun elçilerisiniz"

Erdekli muhtarlar, görevine yeni başlayan Erdek Kaymakamı Muhammed Şahin´i ziyaret etti. Muhtarlar, Erdek Muhtarlar Derneği Başkanı ve Sahil Mahallesi Muhtarı Semra Baycan´ın başkanlığında, Kaymakam Şahin´e başarı dileklerini ilettiler.
Kaymakam Muhammed Şahin, merkez ve kırsal mahallelerin muhtarlarından, mahalleleri hakkında teker teker bilgi aldıktan sonra şunları söyledi:
"Muhtarlarımız, kamudaki elçilerimiz gibidirler. Cumhuriyetimizin kuruluşundan beri önemli hizmet vermişlerdir. Hâlen, devletimizde, seçilmişlerin en önemli koltuğunda oturan ve toplumumuzun her kademesine duyarlı bulunan sayın Cumhurbaşkanımız, muhtarlara ayrı bir önem vererek, onları kucaklamaktadır. Sizlerle en kalbi duygularla ve yakın bir çalışma işbirliği içinde olacağız." 

BAŞKAN SARI´YLA DA GÖRÜŞTÜLER
Muhtarlar, Kaymakam Şahin´i ziyaretlerinden önce Belediye Başkanı Hüseyin Sarı´yı da ziyaret ettiler. Muhtarlar Derneği Başkanı Semra Baycan, ziyarette, Sarı´ya, mahallelerinin çözm bekleyen sorunları hakkında bilgi verdiklerini belirtirken, "Özellikle kırsal mahallelerin muhtarları, Büyükşehir Yasası´nın yürürlüğe girmesinin ardından çok çok durumda bulunuyor. Ellerinde bütçeleri olmaması nedeniyle hizmet edemez durumdalar. Belediyemizden, maaşları belediyece ödenmek üzere bir kişinin, mahallelerinde görev yapmasını istiyorlar. Muhtar olarak, bir bekçi kadar bile yetkilerinin bulunmadığından yakınıyorlar" dedi.
Muhtarlar, 1300 liralık aylık maaşlarının 650 lirasının da sigortaya gittiğine dikkat çekerken, "Aldığımız maaş, vatandaşa çay ikramımızı bile karşılamıyor" dediler. Haber : Önder Balıkçı



  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli