Bugün, 19 Mart 2024 Salı

?Muhtarlar Günü? kutlandı

?Muhtarlar Günü? kutlandı

Kaymakam Şahin: ?Sizler, ülkemizin güven kurumlarısınız?

Erdek´te ?Muhtarlar Günü? törenle kutlandı. Muhtarlar, önce cumhuriyet alanındaki Atatürk anıtına çelenk sunarak, saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı´nı söylediler. Ardından, muhtarlar adına Erdek Muhtarlar Derneği Başkanı ve Sahil Mahallesi Muhtarı Semra Baycan, günün anlam ve önemini vurgulayan konuşmasını yaptı. Muhtarların, demokrasinin temel taşları olduğuna işaret eden Baycan, şunları söyledi:
?Muhtarlık, Osmanlı´dan, Cumhuriyete taşınan ender kanunlardan biridir. Muhtarlarımız, bir yandan köy ve mahallelerin devlet kurumlarıyla ilişkilerinde aracı bir rol oynarken, diğer yandan da çağdaş kamu yönetimi anlayışının temel gereksinimlerinden biri olan katılımcılığın sağlanmasında önemli bir görevi yerine getirir. Muhtarlar, her zaman devletimizin yanında yer almaktan gurur duymuşlardır. Hiçbir zaman emeğimizi sakınmadığımız gibi devletimizin, ülkemizin, bayrağımızın uğrunda canımızı vermekten, şehit olmaktan sakınmadık. Bu uğurda şehit olan muhtarlarımızı ve tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyoruz.? 

Başarılı bir siyasetçinin, belediye başkanının muhtarlarını koruyarak, onun yanında yer alması gerektiğine işaret eden Baycan, ?Devletin mühür ve beratı olan tek seçilmiş kişi mahalle muhtarıdır. Siyasi parti çatısı altında değil, kendi ismiyle halkın karşısına çıkar. Halkın güven duyduğu, yetki verdiği muhtarlarımız, demokrasinin kalesidir. Bu anlamlı günü bizlere kazandıran, başta sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere hükümetimiz ve gazi meclisimize teşekkür ediyorum? diye konuştu.
Muhtarlar, ardından Erdek Kaymakam Vekili Muhammed Şahin´i ziyaret ettiler. Şahin, burada yaptığı konuşmada, muhtarların, kamuoyunun seçilmiş elçileri olduğunu vurgularken, ?Sizler, ülkemiz için güven kurumlarısınız. Sizleri, pansuman yapan bir doktora benzetiyorum. Çünkü, vatandaşların, acil müdahale bekleyen yaralarına ilk olarak sizler el atarak, derman vermeye çalışıyorsunuz? dedi.
Kaymakam Şahin, Avrupa ülkelerinde köy turizminin çok önemli olduğuna, Ege ve Akdeniz bölgelerinde böyle köyler bulunduğuna dikkat çekerken, ?Ben de, köy turizmine uygun olarak ilçemizin iki köyünü belirledim. Önümüzdeki dönemde, bu konuda proje çalışmaları gerçekleştirmeyi planlıyoruz? diye konuştu.
MUHTARLAR, MİDYE ÇİFTLİKLERİNDEN YAKINDI
Ziyaret sırasında söz alan muhtarlardan bazıları, Erdek Körfezi´nde kurulmak istenen midye çiftliklerinden yakındılar. Özellikle Kapıdağ yöresinde midye çiftliklerinin hızla arttığını vurgulayan muhtarlar, bu konuda gerekli girişimlerde bulunulmasını istediler.
Kaymakam Şahin, konuyu önemsediğini belirterek, pazartesi günü, bu konuda muhtarlarla bir toplantı düzenleyeceğini bildirdi.
Muhtarlar, daha sonra Belediye Başkan Vekili Hasan Yapakçı´yı ziyaret ettiler. Haber : Taygun Ertan



Anahtar Kelimeler: Muhtarlar Günü kutlandı
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli