Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

?Muhtarlar Günü? kutlandı

?Muhtarlar Günü? kutlandı

Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, geçtiğimiz günlerde açıkladığı gibi, ?19 Ekim Muhtarlar Günü?nü unutmadı ve Erdek merkez ile eski köy, yeni kırsal mahalle muhtarlarına yemek verdi.

Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, geçtiğimiz günlerde açıkladığı gibi, ?19 Ekim Muhtarlar Günü?nü unutmadı ve Erdek merkez ile eski köy, yeni kırsal mahalle muhtarlarına yemek verdi.
Bu yıl ilk kez kutlanan ?19 Ekim Muhtarlar Günü? nedeniyle Erdek merkez ve kırsal mahalleler olmak üzere toplam 28 muhtara Artaki Et ve Balık Restaurant´ta yemek verildi. Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı´nın İstanbul´da olması nedeniyle katılamadığı yemekte belediye başkan vekili Canan Kırdar, ev sahipliği yaptı.
Erdek CHP İlçe Başkanı Metin Uysal ve Erdek Belediyesi CHP meclis üyelerinin de hazır bulunduğu yemekte kısa bir konuşma yapan Erdek Belediye Başkan Vekili Kırdar, Size, Bele-diye Başkanımız Hüseyin Sarı´nın selamları var. ?Bu yıl ilk olarak gerçekleştirilen muhtarlar gününüzü en içten dileklerimle kutlarım. Muhtarlar, üzerinde yaşadığımız coğrafyada çok önemli sorumluluklar üstlenmektedirler. Ancak ne yazık ki yeni düzenlenen yasa ile birçok sorumluluğa sahip bulunan muhtarlarımıza yetki verilmemektedir. Ancak Cumhuriyet Halk Partimizin iktidarında tüm muhtarlarımızın bu sorunlara çözüm bulacağız.? dedi.
Başkan vekili Kırdar´ın konuşmasının ardından söz alan Erdek Sahil Mahallesi Muhtarı Semra Baycan ise günün anlam ve önemine vurgulayan konuşmasında, ?3 Mart 2015 tarihinde İçişleri Bakanlığı, Türkiye Muhtarlar Konfederasyonumuzun talebi üzerine Mahalli İdare Genel Müdürlüğü´ne yapmış olduğu başvuru sonucunda, 19 Ekim 1829 yılında 2. Mahmut döneminde yayınlanan fermanla kurulan muhtarlar teşkilatının kuruluşu olan 19 Ekim tarihinin muhtarlar günü olarak kutlanmasına karar vermiştir. Muhtarlık teşkilatının 186 yıllık bir tarihi olduğu bilinmektedir. Demokrasinin vazgeçilmez mihenk taşı olan muhtarlarımızın ilk olarak kutladığı 19 Ekim Muhtarlar Günü, tüm muhtar arkadaşlarımıza ve camiamıza kutlu olsun? diye konuştu.
Yemek ve yapılan konuşmaların ardından meclis üyeleri, muhtarlara armağanlarını verdiler.
Öte yandan, Bandırma Muhtarlar Derneği Başkanı Nur Hancıoğlu´nun düzenlediği törene de ilçemizden, Halitpaşa Mahallesi Muhtarı Recep Kara, Zeytinli Mahallesi Muhtarı Ali Aydın, Sahil Mahallesi Muhtarı Semra Baycan, Ocaklar Muhtarı Şener Sütaş da katılırken, Bandırma Cumhuriyet alanında, Atatürk anıtına çelenk koyulmasının ardından Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza´nın muhtarlara özel olarak düzenlediği kokteyle katıldılar.
Haber : Ö. Balıkçı-T Ertan



Anahtar Kelimeler: Muhtarlar Günü kutlandı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli