Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Muhtar Aydın, Büyükşehir Kanunu semineri istedi

Muhtar Aydın, Büyükşehir Kanunu semineri istedi

Erdek Zeytinli Mahallesi Muhtarı Ali Aydın, 30 Mart'tan sonra Büyükşehir Statüsü ile yönetilen Erdek'te birçok muhtar gibi kendisinin de Büyükşehir Belediyesi Kanunu hakkında tam donanımlı bilgi sahibi olmadıklarından yakındı.

Erdek Zeytinli Mahallesi Muhtarı Ali Aydın, 30 Mart’tan sonra Büyükşehir Statüsü ile yönetilen Erdek’te birçok muhtar gibi kendisinin de Büyükşehir Belediyesi Kanunu hakkında tam donanımlı bilgi sahibi olmadıklarından yakındı.
2009 yılından beri yürüttüğü başarılı muhtarlığının yanı sıra güler yüzlü yaklaşımı ile çevresinde çok sevilen Muhtar Aydın, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin organizasyonunda, Erdek’teki tüm mahalle muhtarlarına 5216 Sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu ile ilgili bilgilendirici bir seminer düzenlenmesini gündeme getirdi.

Zonguldak’ta doğduktan sonra 1986 yılında ailesi birlikte Erdek’e taşınan Ali Aydın, o günün Yalı Mahallesi olarak bilinen bölgesinde Sevinç Market isimli açtığı market işletmesi ile hizmet vermeye başladı.
Hem ikametgahı hem de işyerinin bulunduğu bölgenin 2009 yılında Yalı Mahallesi’nden ayrılıp Zeytinli Mahallesi olmasını takiben mahalle muhtarlığına aday oldu. Girdiği ilk seçiminde rakiplerini geride bırakan Aydın, Zeytinli Mahallesi’nin ilk muhtarı olma unvanını elde etti.
Muhtarlığının ilk döneminde adeta posta memuru gibi çanla başla çalışmasının yanı sıra mahallesindeki eksikliklerin giderilmesi için yerel yönetimli işbirliği içinde çalışmasını sürdüren Aydın, ilçede çok sevilen ve sayılan isimlerinden olan muhtarlık azalarından Volkan Bartan’ın elim bir trafik kazası sonrası kaybedilmesiyle, onun adına mahallesine spor tesisleri kazanılması için verdiği uğraş başarıya ulaştı.
Yapımına başlanan açık spor tesisinin tamamlanmasıyla, dönemin Belediye Başkanı Hüseyin Aysan tarafından spor tesislerine bölgenin evladı Volkan Bartan ismi verilerek Bartan ismi ölümsüzleştirildi.
Mahallesindeki tüm eksiklerin yerine getirilebilmesi için yerel yönetimlerle birlik ve beraberlik içinde çalışmalarına devam eden Muhtar Aydın, ikinci dönem gelindiğinde yine aday olarak girdiği seçimi ikinci kez kazanmasını bildi.
Seçimi ikinci kez kazanan Muhtar Aydın hakkında görüş bildiren bir kısım mahalle halkının, ne zaman ihtiyaçları olsa muhtarın kendilerine hemen yardımcı olduğunu sık sık dile getirmeleriyle, seçimi ikici kez neden kazandığı sorusunun cevabını da adeta veriyordu.
Muhtar Aydın ise, seçimle iş başına gelenlerin seveni olduğu gibi sevmeyeni de olabileceğini belirtip, muhtarlık görevini yürüttüğü 2009 yılında bu yana herkese eşit ve adil bir yaklaşım sergilemeye çalıştığını, bu anlayışı kesinlikle terk etmediğini vurguladı.
30 Mart 2014 tarihine kadar muhtarlık görevinin ve iletişimde bulunması gereken kurumları net olarak bildiğini kaydeden Muhtar Aydın, son yerel seçimlerle Balıkesir’in Büyükşehir olmasını takiben mahallenin eksikliklerinin aktarılabileceği belediyenin Balıkesir mi? Erdek mi? olduğu yönünde bilgi eksikliklerinin bulunduğunu itiraf etti.
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde 10 Temmuz 2004 tarihinde kabul edilen 5216 Sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu hakkında kendisi gibi birçok muhtarın yeterli bilgiye sahip olmadığını dile getiren Muhtar Aydın, bu kanun ve kanunla alakalı çıkarılan yönetmelik hakkında kendilerine bilgilendirici seminer verilmesini istedi.
Büyükşehir Belediyesi Kanunu öğrendikten sonra, mahallenin sorunlarını çözecek yetkinin kimde olacağını öğrenerek ilgili kurumlarla iletişim kurarak mahallelerine hizmet akışının gelmesinin önünün açılacağını kaydeden Muhtar Aydın, düzenlenecek seminere muhtarların yanı sıra ilçeden çok sayıda kesimin katılabileceğini sözlerine ekledi.
Haber : Taygun Ertan



  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli