Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Muharrem Saner´i kaybettik

Muharrem Saner´i kaybettik

Bir dönem Erdek siyasetinin önemli ismiydi

Bir dönem Erdek siyasetinin önemli isimleri arasında yer alan Muharrem Saner(71) vefat etti. Bodrum´da vefat eden Saner, bugün, Erdek Hacı Ömer Çarşı Camisi´nde kılınacak ikindi namazının ardından Erdek mezarlığında toprağa verilecek.

MUHARREM SANER KİMDİR?

Erdekli Muharrem Saner, uzun yıllar bu ilçede beyaz eşya ticareti yaptı. İlçe merkezindeki Saner Otel´in sahipleri arasındaydı. Daha sonra politikaya da atılan Saner, Anavatan Partisi´nin(ANAP) ilçe örgütü kurucuları arasında yer alıp, bu partinin ilçe başkanlığını üstlendi. Ali Haydar Sarı´nın ANAP´tan Erdek Belediye Başkanı olduğu dönemde rahatsızlanarak, ülke dışında tedavi gördüğü 1984 yılında bir süre belediye başkan vekili olarak hizmet verdi. Aynı dönemde yapılan yerel seçimde ANAP´ın belediye başkan adayları arasında yer aldı.

Erdek´te birçok sivil toplum örgütü, dernek, okul aile birlikleri ve vakıfların yanı sıra Erdekspor Kulübü´nün yönetim kurullarında da görevler üstlenen Muharrem Saner, İstanbul Moda Koleji´nde eğitim-öğretim gördüğü yıllarda 1. Lig´de mücadele veren Modaspor basketbol takımının da formasını giydi.

Emekli tiyatro sanatçısı Pınar Saner ile evli olup, Mert isimli bir çocuğu bulunan Muharrem Saner´in vefatı Erdek´te üzüntü yarattı.

Haber : Önder BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: Muharrem Saner kaybettik
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli