Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Muhabirlerin, Ceza Hukuku eğitimi almaları istendi

Muhabirlerin, Ceza Hukuku eğitimi almaları istendi

İzmir Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencileri Kriminoloji dersinde uzun yıllardır Polis-Adliye haberlerine imza atan iki ismi ağırladı.

İzmir Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencileri Kriminoloji dersinde uzun yıllardır Polis-Adliye haberlerine imza atan iki ismi ağırladı. 
İzmir Üniversitesi Hukuk Fakültesinde, "3. Sayfa Haberleri" olarak bilinen haberlerin nasıl yazıldığı hakkında Polis-Adliye Muhabirliği yapan Turaç Top ve Şeyda Burcu İkiz geleceğin hukukçularına bilgi verdi konuklardan gelen soruları cevapladı.
Türkiye`de yayınlanan Yaygın ve Yerel basında yer alan haberler ile hukuk ve suç ilişkisini, uzun yıllardır Polis-Adliye Muhabirliği yapan iki isim Turaç Top ve Şeyda Burcu İkiz ile birlikte, İzmir Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencilerine bilgilendirmede bulundu.
Kriminoloji dersine konuk olan Doğan Haber Ajansı (DHA) İzmir Bölge Temsilciliği Polis Masası Şefi Turaç Top ile Kanaltürk Televizyonu ve Bugün Gazetesi Muhabiri Şeyda Burcu İkiz, "3. Sayfa Haberleri" olarak bilinen haberlerin nasıl yazıldığı hakkında geleceğin hukukçularına bilgi verirken öğrencilerden gelen soruları da tek tek cevapladılar.
Hızal: "TV programlarında hukuk ihlalleri yapılıyor"
"Kriminoloji dersi ile gerek istatistiksel verilerle gerekse tarihsel olarak suçun nedenlerini ortaya çıkarmaya yönelik olarak yapılan çalışmalarla günümüz suçluluğuna önyargısız bir şekilde ışık tutmayı ve suçluluğun hangi etkili yöntemlerle azaltılabileceğini ortaya koymayı hedefliyoruz" şeklinde görüş bildiren İzmir Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Görevlisi Sevinç Arslan Hızal, derslerde özellikle medyada haberlerin veriliş biçimlerinin veya toplum tarafından çok fazla izlenen programların içinde yer alan şiddetin suça etkisini tartıştıklarını belirtti.
Hızal, televizyon dizi ve programlarında ciddi hukuk ihlalleri olduğunu öne sürdü.
Turaç Top: "Muhabirlerin, Ceza Hukuku konusunda ciddi eğitim alması şart"
Türkiye`de yayınlanan Yaygın ve Yerel Basında yer alan haber nedeni ile kişinin damgalanması, toplum dışına itilmesi gibi mağduriyetlerin oluşabildiğine dikkat çeken DHA Polis Masası Şefi Turaç Top, "Kişinin bu sorunlar ile karşılaşmaması için muhabirlerin özellikle `Ceza Hukuku` konusunda çok ciddi bir eğitim alması gerekiyor" uyarısında bulundu.
Muhabirler ile hukukçular ve emniyet güçlerinin sürekli dirsek teması içinde bulunduklarını hatırlatan Turaç Top, haberi oluşturan bilgi paylaşımı noktasında tüm tarafların etik davranması gerekliliğine dikkat çekti.
Muhabir Şeyda Burcu İkiz, Sosyal Medya hukukunun geleceğin hukukçuları için önemli uzmanlık alanlarından biri olacağını söyledi.
Özellikle `Kadına Yönelik Şiddet` haberlerinin basında yer almasının hem duyarlılık ve farkındalığı artırdığını hem de önemli bir sorunu görünür hale getirdiğini ifade eden Muhabir İkiz, "Ancak Kadına Yönelik Şiddet, Sağlık Çalışanlarına Yönelik Şiddet, Çocukların Cinsel Tacizi` gibi hassas konularda sorunun normalleşmesi algısının yaratılmaması için de dikkatli olunması gerek." dedi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli