Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Müftülükten yeni bir proje

Müftülükten yeni bir proje

Bu tür uygulamanın İstanbulda Eminönünde uygulandığını belirten Yalçın, Eminönünde camide verilen vaazın, aynı caminin değişik noktalarına kurulan projeksiyon perdeleriyle aynı cami cemaatinin izleyebildiğini hatırlatan Yalçın, Erdekte ki...

Bu tür uygulamanın İstanbul`da Eminönü`nde uygulandığını belirten Yalçın, Eminönü`nde camide verilen vaazın, aynı caminin değişik noktalarına kurulan projeksiyon perdeleriyle aynı cami cemaatinin izleyebildiğini hatırlatan Yalçın, Erdek`te ki uygulamanın ise, bir camide verilen vaazın, başka bir camiden de takip edilebileceğini ifade edip, bu uygulamanın bugüne kadar Türkiye`nin hiçbir yerinde uygulanmadığını, projede başarılı olunursa Erdek`teki uygulamanın Türkiye`de bir ilk olarak tarihe geçeceğini işaret etti.
Hafta başından bu yana devam eden test çalışmasında, bazı aksaklıkların olduğunu kaydeden Yalçın, Cuma gününe kadar sorunu çözmek için teknik ekiplerin yoğun gayret gösterdiğini, karşılaşılan sorun Cuma gününe kadar çözüldüğünde ilk denemenin bu haftaki Cuma namazı öncesi yapılacağını dile getirdi.
Müftü Yalçın, konu hakkında yaptığı konuşmasını şöyle sürdürdü: "Diyanet İşleri Başkanlığı`nın her camide vaaz edilmesi talebi var. Ancak, Erdek`te her cami için vaizimiz olmadığından başkanlığımızın bu talebini yerine getirebilmek mümkün değil. Onun için, bizde internet ortamlı böyle bir sistem düşünüp ilk etapta, Yalı Camiinde başlamak üzere böyle bir uygulamayı başlatma kararı aldık. Diğer camilerimizde istekler doğrultusunda bu uygulamaya geçilebilir. İşin birde mali boyutu olup, yıllık internet ücreti 350 TL olup, projeksi yon cihazı ve perdesi 1.300 lirayı buluyor" dedi.
Köylerdeki çalışmalar çok iyi gidiyor
İlçeye bağlı köylerdeki çalışmalar hakkında da bilgi veren Yalçın, "Ballıpınar Köyü Camiinin eski halıları kaldırılıp, bir hayırsever vatandaşın katkısıyla halılar değiştirildi. Yaklaşık 120 M2 civarında halının serildiği camiye vatandaşın 17 bin lira harcadığını öğrendik. Bu hayırsever vatandaşımıza çok teşekkür ediyorum.
Çakıl Köyündeki, Kur`an Kursu hizmet binasında da tadilata gidilecek olup, 2011/2012 eğitim-öğretim döneminin ilk yarısının bitmesini bekliyoruz. İlk yarıyıl tatile girdiği gibi, Kur`an kurs binasında tadilat çalışmalarına hemen başlayıp, iki haftada tamamlayıp, ikinci yarıyıl eğitimine yetiştireceğiz" dedi.
Kemal Şekerci

Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli