Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Müftülere hayırlı olsun ziyareti

Müftülere hayırlı olsun ziyareti

Türk Eğitim-Sen Balıkesir 1 Nolu Şube Başkanı Yılmaz Kuran ve yönetim kurulu üyeleri, Karesi ve Altıeylül İlçe Müftülerine hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Türk Eğitim-Sen Balıkesir 1 Nolu Şube Başkanı Yılmaz Kuran ve yönetim kurulu üyeleri, Karesi ve Altıeylül İlçe Müftülerine hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.
Kuran ve yönetim kurulu ilk önce Altıeylül İlçesi Müftüsü İbrahim Türedioğlu’na hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Karşılıklı sohbet havasında geçen ziyarette, Müftü Türedioğlu, “Altıeylül yeni kurulan ve büyük olan bir ilçedir. Altyapının geliştirilmesi için mücadele ediyoruz. Her iki ilçe müftülükleri aynı binada hizmet ediyoruz. Altıeylül olarak Karesi bizi şu an misafir ediyor. Ev sahibimizden memnunuz. İleride inşallah yeni bir binamız olur ve din hizmetimiz burada devam eder. Altyapı anlamında sıkıntılar var ancak zaman içerisinde bunların hepsi halledilecektir. Türk Eğitim-Sen büyük sendikalarımızdan birisidir. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Güzel çalışmalara imza atmayı ve beraber olmayı diliyorum. Yaklaşık 3 aydan bu yana buradayız. 3 ay içerisinde çevremizi yavaş yavaş tanıdık. Birlikteliği beraberliği sağladığımız sürece daha çok başarılı olacağımıza inanıyoruz. Başta İl Başkanımız Yılmaz Kuran olmak üzere temsilci arkadaşlarımızın hepsine teşekkürlerimi iletiyorum bu güzel ziyaretlerinden dolayı. Hizmet yerine getirilirken, gerçekten beraber olmak bir güç gösterisidir. Bir şeyi becerebilmek, tek başına ben yaptım demek mümkün değil. Sendikalar bir yerde sivil toplum örgütleri bir güç temsilcileridir. Biz hiçbir zaman tek başımıza bir şey yapamayız. Sizi de yanımızda hissetmek bizi çok mutlu etti.” dedi.
Başkan Yılmaz Kuran, “Altıeylül İlçe Müftülüğü görevine atanan arkadaşımıza biz de hayırlı olsun diliyoruz. İnşallah Balıkesir’imize ve diyanet alanında vatandaşlarımıza faydalı olmak için ellerinden geleni yapacaklarına inanıyoruz. Bizlere düşen bir görev varsa arkadaşlarımızın yanındayız. Hatta emrindeyiz diyebilirim. Çünkü ülkemizde din alanındaki eğitimin hem okullarda hem de devletin resmi kurumu olan diyanet işleri vasıtasıyla Kuran Kurslarında ve benzeri yerlerde iyi hizmetler verilmesi bizim için de önemlidir. Bu yüzden ilçe müftülüklerimize de önemli görevler düşmektedir.” dedi.
Kuran ve ekibi daha sonra Karesi İlçe Müftüsü Fahri Sağlık’ı makamında ziyaret etti.
Müftü Sağlık’a Karesi ilçesine hoşgeldiniz dileğini ileten Kuran, “Allah utandırmasın, inşallah güzel hizmetler yapmayı Allah nasip etsin. Bizlere düşen bir şey varsa her zaman sizlerin yanındayız, birlikte çalışırız. İnşallah güzel ilçemize güzel hizmetler yapmak size da nasip olsun. Mühim olan doğru ise düzgün ise bizler hep doğrunun yanındayız. İnşallah buraya bir iz bırakırsınız. Başka göreve gittiğinizde de arkanızdan güzel anılırsınız.” diye konuştu.
Karesi İlçe Müftüsü Fahri Sağlık “Diyanet İşleri Başkanlığımız önümüzdeki yılda tahsis edilen kadroda bizlere atamaları gerçekleştirecek. O zaman daha da işlerimizi en güzel şekilde yapma imkanımız olacak. Daire personelleri ile değil sadece. Sivil toplum kuruluşları ile Balıkesir’deki bu hizmetlere gönül veren herkesle birlikte yapacağız. Ancak o zaman biz başarılı oluruz. Kendi kendimize bir şeyler yapacağız dersek yerimizde dururuz. 2015 yılı hepiniz ve hepimiz için huzur mutluluk ve başarılarla geçmesini diliyorum” dedi.



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı