Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Müftü Yalçından bayram mesajı

Müftü Yalçından bayram mesajı

Erdek İlçe Müftüsü İsmail Yalçın, Ramazan Bayramı nedeniyle kutlama mesajı yayımladı.

Erdek İlçe Müftüsü İsmail Yalçın, Ramazan Bayramı nedeniyle kutlama mesajı yayımladı.
Müftü Yalçın, 19 Ağustos 2012 Pazar günü Mübarek Ramazan bayramını hep birlikte huşu içinde idrak edeceğiz diyerek başlayan yazılı mesajının devamında şu ifadelere yer verdi:
"Ramazan bayramı oruç süresinin bitmesi dolayısıyla yapılan bir tören niteliğindedir. Ramazan Bayramı, Hicret`in ikinci yılından sonra kutlanmaya başlandı. 
Ramazan Bayramı, bize sabretmeyi, bağışlamayı, yardımlaşmayı ve paylaşmayı öğrettiği gibi açın, kimsesizin, yoksulun öksüzün, yetimin, hastanın ve benzeri her türlü ilgi ve yardıma muhtaç olanların da hatırlanmasına vesile olan bir mübarek aydır. Bu Ramazan ayında İlçemizde sayısız güzellikler yaşandı. İlk defa hatim ile teravih namazı kılındı. İlk defa Cumhuriyet Meydanında bir ramazan etkinliği düzenlendi. Ramazan boyunca birçok camimizin girişinde teravihlerden sonra çeşitli ikramlar yapıldı. Cuma günleri ve Kadir Gecesinde cemaatimizin camilere sığmadığını gördük. Tabi ki bunlar sevindirici olmakla beraber, dünyanın birçok yerinde Müslümanlara karşı yapılan zulüm ve işkenceler bizleri derinden yaralamaktadır. Biran önce bu acıların bitmesi, birlik- beraberlik, kardeşlik, barış, huzur ve sağlık içinde Müslümanların bir arada yaşamaları hepimizin dileğidir. Bu vesile ile Mübarek Ramazan Bayramının İlçemize, Milletimize ve tüm insanlığa hayırlara vesile olmasını temenni ile, hepinize sağlık ve mutluluklar diler bayram günü saat 10:30 - 11:30 saatleri arasında Müftülüğümüzde yapılacak olan bayramlaşma merasimine tüm vatandaşlarımızı bekliyoruz."


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false