Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Müftü Tüfekçioğlu’ndan üç aylar ve Regaib Kandili mesajı

Müftü Tüfekçioğlu’ndan üç aylar ve Regaib Kandili mesajı

Erdek İlçe Müftüsü Mehmet Tüfekçioğlu, üç ayların başlangıcı ve 3 Şubat Perşembe günü akşamı idrak edilecek olan Regaib Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Erdek İlçe Müftüsü Mehmet Tüfekçioğlu, üç ayların başlangıcı ve 3 Şubat Perşembe günü akşamı idrak edilecek olan Regaib Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı. 
Onbir ayın sultanı, rahmet ve mağfiret ayı, maddi ve manevi arınma ayı, oruç ve Kur’an ayı Ramazan ayının habercilerinin ilki Recep ayına ulaşıldığına vurgu yapan Müftü Tüfekçioğlu, “Halkımız arasında Üç Aylar adıyla meşhur Recep, Şaban ve Ramazan ayları bizim hayatımızda manevi zirveye ulaştığımız bir mevsimdir. Bizi böyle bir mevsime sağlık ve afiyet içinde ulaştıran Yüce Rabbimize şükürler olsun.” ifadelerine yer verdi.
Müftü Tüfekçioğlu, mesajının şöyle sürdürdü:
“Üç aylar mevsimini bereket ve kazanca dönüştürebilmek için Peygamber Efendimiz (Allah’ın selamı ve rahmeti O’nun üzerine olsun) Recep ayına ulaşınca ‘Allah’ım, Recep ve Şaban aylarını hakkımızda mübarek eyle ve bizi Ramazan’a ulaştır’ duasını yapardı. Bereket; şerefli, değerli, mübarek, az da olsa yeterli olan demektir. Ailemizde çocuklarımızla, iş ve ticaretimizde, yaşadığımız mahalle ve memleketimizde bereket ve huzura ne kadar muhtacız. Ruh ve zihin dünyamızda, manevi his ve düşüncelerimizde de bereket ve huzura ne kadar muhtacız. Bereketin sahibi Cenab-ı Hakk’ın emir ve tavsiyelerine dikkat ederek Peygamberimizin bize miras bıraktığı ve ihmal etmediğimiz takdirde yolumuzu şaşırmayacağımız Sünnet’ine tabi olabilirsek inşallah berekete nail olabiliriz. 3 Şubat Perşembe günü akşamı Regaib Kandilini idrak ve ihya edeceğiz. Regaib; şiddetle arzu edilen, ulaşmak için rağbet edilen demektir. Regaib gecesi için referans olarak verilen İnşirah suresinde, ‘Rağbetiniz sadece Rabbinize olsun’ buyrulmuştur. Dolayısıyla Regaib, arzu ve isteklerimizi, emel ve tutkularımızı, rağbetlerimizi iyiye, doğruya, güzele, faydalı olana, regaibimizi Rabbimize yöneltme, bütün işlerimizi Cenab-ı Hakk’ın rızasına uygun hale getirme çabasıdır. Kandillerimiz yaşadığımız hayatı sorgulamak, Allah’ın bize ikram ettiği sayısız nimetleri üzerinde düşünüp teşekküre yönelmek, ebedi hayatta gençlik, ömür, mal ve ilim gibi nimetlerin hesabını nasıl vereceğimizin değerlendirmesini yapmak, çirkin ve kötü huylardan arınıp, güzel ahlakı kuşanmak, günahlarımızdan pişman olup samimi tövbelerle Rabbimizin engin merhametine sığınmak için birer fırsattır. Gelin hep birlikte eriştiğimiz mevsimi son fırsat bilerek Rabbimizin rıza ve hoşnutluğunu kazanmak için kollarımızı sıvayalım. İbadet, dua, hayır ve hasenatlarımızla ihmal ettiklerimizi telafi etmeye çalışalım. Erdekli kardeşlerimin üç aylarını ve Regaib Kandilini tebrik eder, ülkemizin ve İslam aleminin birlik, beraberlik ve kardeşliğine vesile olmasını Rabbimizden niyaz ederim.” 
Haber : Tuncay Ertan



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı