Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Müftü Eser, Hac ön kayıtları başladı

Müftü Eser, Hac ön kayıtları başladı

Erdek İlçe Müftüsü Adem Eser, 2016 yılı hac ön kayıt ve kayıt yenileme işlemlerinin bugünden itibaren başladığını belirterek, ön kayıt ve kayıt yenileme işlemlerinin 27 Ocak´ta sona ereceğini açıkladı.

Erdek İlçe Müftüsü Adem Eser, 2016 yılı hac ön kayıt ve kayıt yenileme işlemlerinin bugünden itibaren başladığını belirterek, ön kayıt ve kayıt yenileme işlemlerinin 27 Ocak´ta sona ereceğini açıkladı.
2016 yılında hacca gitmek üzere ilk defa kayıt yaptırmak isteyenler, Diyanet´in internet sayfasında yayınlanan hac ve umre tahsilatı yapan bankalardan birine 20 lira ön kayıt ücretini yatırdıktan sonra müracaatlarını http://hac.diyanet.gov.tr internet adresinden elektronik ortamda veya müftülüklerden temin edecekleri form dilekçe ile doğrudan müftülüklere yapabilecekler.
Erdek İlçe Müftüsü Adem Eser, yaptığı açıklamada ?2015 yılında kuraya katılanlardan hacca gidemeyenlerin kayıt yenileme işlemleri Diyanet İşleri Başkanlığı´nca elektronik ortamda otomatik olarak yapılacak ve bunlar kayıt yenilemiş sayılacak. Ancak 2015 yılı tercihlerinden kayıt il, ilçesi, iletişim bilgileri, telefon bilgileri, hac konaklama türleri ve kuraya birlikte gireceği kişilerde değişiklik yapmak isteyenler ile müracaatlarından vazgeçenler müftülüklere başvurarak gerekli değişiklikleri müracaat süresi içerisinde yapabileceklerdir. Hac kura sonuçları ile kesin kayıt bilgileri SMS yoluyla hacı adaylarına bildirileceğinden, özellikle cep telefon bilgilerinin güncellenmesi gerekmektedir. Değişiklik yaptırmak istemeyenlerin herhangi bir müracaat yapmasına gerek yoktur.? diye konuştu.
Eser ?İlk defa kayıt yaptıracaklar kişi başına 20 lirayı anlaşmalı olan T. Vakıflar Bankası, T.C. Ziraat Bankası, Ziraat Katılım Bankası A.Ş., T. Halk Bankası A.Ş., Albaraka Türk Katılım Bankası A.Ş., Kuveyt Türk Katılım Bankası A.Ş. ve Türkiye Finans Katılım Bankası A.Ş. hesabına yatıracaktır. Kayıt yaptırdıktan sonra vazgeçenler ile hacca gidemeyenlere bu ücret iade edilmeyecektir. Müftülüklere yapılan müracaatlarda kayıt parasını yatırdığına dair dekontu, müracaat dilekçesi ile birlikte süresi içerisinde müftülüklere teslim etmeyen ve kayıt numarası da almayanların müracaatları geçerli olmayacak, bunlar kuraya dahil edilmeyecek, talep etmeleri halinde ise yatırdıkları ücret kendilerine iade edilecektir. 2016 yılında çekilecek kura sonrası kesin kayıt hakkı sırası gelenlerden süresi içerisinde kaydını yaptırmayanlara, bu husus müteakip yıllarda müktesep bir hak teşkil etmeyecektir? şeklinde konuştu.
Eser, müracaatlarda eş, anne, baba, kayınbaba, kayınvalide, kardeş ve çocukların birbirleri ile veya hiç bir akrabalık bağı olmayanların istemeleri halinde 10 kişiyi geçmemek üzere grup halinde, günlük aktivitelerini kendi başlarına yerine getiremeyecek derecede engelli vatandaşların hacca hiç gitmemiş refakatçileri ile birlikte kuraya girme taleplerinin kabul edileceğini söyledi.
Eser ?Hacca götürülmek istenilen (0 yaş dahil) çocukların, ebeveynleri ile birlikte ön kayıtlarının müftülükler veya internet yolu ile yapılmasına; bunlardan ilk defa müracaat edenlerin ise ön kayıt ücretini yatırmış olması gerekmektedir. Yakınlarıyla birlikte müracaat edenlerden birisinin kayıt yenilemesi diğerinin ise ilk defa kayıt yaptırması istemeleri halinde bunların müracaatları birlikte alınacak ve kuraya da tek numara ile katılacaklardır. Mahremsiz olarak hacca gidemeyecek durumda olan kadınlar, müracaatlarını hacca hiç gitmemiş mahremleri ile birlikte yapabileceklerdir.? diyerek sözlerine ekledi. Haber Merkezi



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli