Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Müftü Adem Eser´den Ramazan ayı mesajı

Müftü Adem Eser´den Ramazan ayı mesajı

2016 yılı Ramazan ayı 5 Haziran Pazar günü kılınacak olan ilk teravih namazıyla başlıyor.

2016 yılı Ramazan ayı 5 Haziran Pazar günü kılınacak olan ilk teravih namazıyla başlıyor.
Erdek İlçe Müftüsü Adem Eser müftülük sitesinden yayınladığı mesajla ?Müslümanlar için önemli olan üç ayların sonuncusu ve 11 ayın sultanı Ramazan´ın geldiğini belirtti. 

İlçe müftüsü Eser, bu sene Ramazan 6 Haziran 2016 pazartesi günü ilk iftarla birlikte başlıyor. İlk sahura 5 Haziran 2016 pazar gecesi (yarın) kalkılacak. Yine aynı akşam inşallah hep birlikte ilk teravih namazını birlikte eda edeceğiz.
Ramazan; yaz aylarının sonunda ve güz mevsiminin başında yağan ve yerdeki tozları temizleyen yağmur anlamındadır. Bu yağmur, nasıl yeryüzünü yıkayıp tozlardan temizliyorsa, Ramazan ayı da mü´minleri günahlardan öylece temizler.
Ramazan ayı, bir yıllık maddi ve manevi kirlerden temizleneceğimiz, insanî duyguların coştuğu, tövbe edip hakka yönelme şuurunun geliştiği maddî ve mânevî bir terbiye ayıdır.
Oruçlunun bu ayda günahlardan arınacak olmasıdır. Rabbim bu ay hürmetine günahlarımızı affeylesin, rahmeti bol olan yüce Allah bizleri bağışlasın?
Ramazan ayının dinimizde büyük bir önemi ve diğer aylar arasında seçkin bir yeri vardır. Çünkü kutsal kitabımız Kur´an bu ayda indirilmeye başlanmıştır. Kur´an´da bin aydan daha hayırlı olduğu bildirilen "kadir gecesi" yine bu ay içinde kutlanır. Ayrıca İslam´ın temel ibadetlerinden olan oruç da bu ayda tutulur. Bu nedenle Ramazan ayı, Müslümanlar için en kutsal aydır ve ona "on bir ayın sultanı" denilmiştir.
Bu yılın Ramazan teması "Gelin Gönüller Yapalım Bu Ramazan ve Her Zaman" olarak belirlenmiştir. Kişinin öncelikle kendisine karşı dürüst ve saygılı olması, insana ve mahlukata karşı aynı doğrultuda davranış sergilemesi; anne, baba, eş, çocuk, komsu, arkadaş, engelli, mülteci ve yetim başta olmak üzere toplumun bütününe ve hatta tüm dünya´ya karşı insani ve örnek yaklaşımını göstermesi hem dini hem de vicdani bir önem arz etmektedir.
Bu vesile ile tüm Erdek halkımızın, misafirlerimizin, ülkemizin ve tüm insanlığın Ramazan Ayını tebrik eder, sağlık, mutluluk, huzur, barış ve esenlikler dilerim.
Haber Merkezi



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı