Bugün, 16 Nisan 2024 Salı

Müezzinoğlu'ndan Marmarabirlik'e destek

Müezzinoğlu

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Bursa ziyaretinde Marmarabirlik'i ziyaret ederek zeytini çocuklara sevdirecek çalışmalarda bulunacaklarını açıkladı.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Bursa ziyaretinde Marmarabirlik'i ziyaret ederek zeytini çocuklara sevdirecek çalışmalarda bulunacaklarını açıkladı.
Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, Marmarabirlik Yönetimi'ni başarılarından dolayı tebrik ederek, Zeytini sağlıklı bir ürün olarak özellikle gençlerimizin ve çocuklarımızın algısına yerleştirebilirsek, Sağlık Bakanı olarak görevimi de yapmış olurum.” diye konuştu.
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Bursa programı kapsamında Marmarabirlik Yönetim Kurulu'nu ziyaret ederek, başarılarından dolayı tebrik etti.
Bakan Müezzinoğlu, zeytin ve zeytinyağının sağlıklı bir yaşamın olmazsa olmaz unsurlarından olduğunu belirterek, Zeytini proteiniyle yağıyla sağlıklı bir besin ürünü olarak kamuoyunun algısına, özellikle gençlerimizin ve çocuklarımızın algısına yerleştirebilirsek, Sağlık Bakanı olarak ben avantajlı çıkmış olurum, görevimi de yapmış olurum” dedi.
Müezzinoğlu'ndan kamu spotuna destek sözü
Müezzinoğlu, Türkiye'nin zeytin üretiminde güçlü olmasına rağmen tüketimde aynı algının oluşmadığına işaret ederek, Ne yazık ki üretimde güçlü olmamıza rağmen zeytini tüketimde sağlık açısından toplumsal algıya güçlü yerleştiremediğimiz kanaatindeyim. Bu anlamda Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı olarak biz de öncülük yaparız ve kamu spotları konusunda hem zeytin hem zeytinyağı açısından ön plana çıkarma gayreti içinde oluruz. Proteiniyle yağıyla sağlıklı bir besin ürünü olarak kamuoyunun algısına, özellikle gençlerimizin ve çocuklarımızın algısına yerleştirebilirsek, Sağlık Bakanı olarak ben avantajlı çıkmış olurum, görevimi de yapmış olurum” şeklinde konuştu.
Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa ise Marmarabirlik'in 2010 yılı Mart ayından bu yana sürekli kar eden bir yapıya kavuştuğunu belirterek, ürün alımlarının tamamının öz kaynaklarla yapıldığını ve ortalama 125 milyon lira civarındaki alım miktarının 1 lira dahi kredi kullanılmadan gerçekleştirildiğini söyledi. Asa, daha önce hayata geçirilen okul sütü” ve okul üzümü” projeleri gibi, okul zeytini” projesini de hayata geçirmek istediklerini belirterek, çocuklara ve gençlere zeytin tüketimi alışkanlığı kazandırmak amacıyla Bakan Müezzinoğlu'ndan destek istedi.
Asa ayrıca, doğal fermantasyon yöntemiyle üretilen ve pastörize edilerek tüketiciye sunulan Marmarabirlik ürünleri dışındaki birçok ürünün, kimyasal kullanılarak işlendiğine ve bu durumun sağlık açısından risk taşıdığına dikkat çekti.
Asa: Güçlü Marmarabirlik, Güçlü Ortak”
Asa, üreticiye müstahsil makbuzu karşılığında sofralık zeytin üretiminde kilogram başına destek verilmesi halinde üretimin artacağını ve merdiven altı üretimin de büyük ölçüde azalacağını vurguladı.
Haber Merkezi



  • Salı 27.8 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 25.8 ° / 13.4 ° false
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı