Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Motosiklet sürücülerine sıkı denetim sürüyor…

Motosiklet sürücülerine sıkı denetim sürüyor…

Erdek İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı trafik polis ekipleri, tescilsiz ve plakasız şekilde trafiğe çıkan motosikletleri topladı.

Erdek İlçe Emniyet Müdürlüğü`ne bağlı trafik polis ekipleri, tescilsiz ve plakasız şekilde trafiğe çıkan motosikletleri topladı. 
Onlarca motosikletin toplandığı uygulamada alınan motosikletler, yediemin deposuna teslim edildi. 
Trafik polis ekipleri, İlçemiz Havuzlu Meydanda yaptıkları uygulamada, kurallara uymayan motosiklet sürücülerinin motosikletlerine el koydu.
Son günlerde, motosiklet kazalarında yaşanan artışın ardından trafik polis ekiplerinin gerçekleştirdikleri kontrollerde kurallara uymayan çok sayıda sürücünün motosikletlerine el koydu.
Erdek Havuzlu Meydan başta olmak üzere ilçe trafiğinin yoğun olduğu caddelerinde emniyet ekipleri tarafından kontroller gerçekleştirildi. Kontrollerde, evrak, plaka denetimi yapan polisler, kurallara uymayan sürücülerin motosikletlerini topladı. Ehliyetsiz, kasksız ve ruhsatsız motosiklet kullanımının önüne geçilmesi, trafikte yaya ve sürücü güvenliğinin sağlanması için İlçe Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü`ne bağlı ekiplerce sıkı denetimlerin aralıksız süreceği bildirildi.      
Söz konusu denetimlerde, ehliyetsiz, plakasız, sigortasız ve kasksız sürücülere para cezaları verilirken, kurallara uymayan sürücülerin motosikletleri çekiciye yüklenerek trafikten men ediliyor. 
Polis ekipleri konuyla ilgili yaptıkları açıklamada, "Giderek artış yaşanan motosiklet kazalarında acı olaylar sadece aileleri değil hepimizi üzüyor. Biz ceza kesmek istemiyoruz. Bu konuda vatandaşımıza düşen görevler var. Bizim tüm ikazlarımıza rağmen kurallara uymayanlara ceza kesmek durumundayız. Bu kapsamda ilçe genelindeki denetimler büyük bir titizlik ve hassasiyetle sürdürülecektir." dedi.
Özellikle yaz aylarında artan motosiklet sürücülerinden rahatsız olan vatandaşlar ise, uygulamanın başlamasıyla birlikte rahat bir nefes aldıklarını bu uygulamanın devam etmesi görüşünü savundu.
Motosiklet sahiplerinin gerekli belgeleri çıkarmaları halinde, motosikletlerini yediemin deposundan teslim alabileceklerini belirtildi.
Kullanan ve kullandırana da ceza var
Bilindiği gibi, sürücü belgesiz, sürücü belgesi geri alma süresi içinde, daimi iptal edilmiş sürücü belgesi ile ve yetersiz sürücü belgesi ile araç kullanan sürücülere ve ayrıca araç sahiplerine de, her defasında 1.407 lira idari para cezası uygulanıyor.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli