Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Motorlu Taşıt Vergisi ödemeyenlere haciz

Motorlu Taşıt Vergisi ödemeyenlere haciz

Gelir İdaresi Başkanlığı, Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) ve trafik cezalarını ödemeyenlere uyarı yazısı gönderiyor.

Gelir İdaresi Başkanlığı, Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) ve trafik cezalarını ödemeyenlere uyarı yazısı gönderiyor.
Uyarı mektuplarıyla, yaklaşık 4 milyon taşıt sahibinden, borçlarını ilgili vergi dairelerine kısa sürede ödemeleri talep edilecek.
MTV ve trafik cezası borcunu ödememekte ısrar edenlerden tahsilatın, cebri yöntemlerle yapılacağı hatırlatılacak. Bu uygulamadan yaklaşık 1 milyar liralık tahsilat bekleyen Maliye, uyarı mektubu gönderim işini tamamladıktan bir ay sonra haciz işlemlerine başlayacak. 31 Ocak 2012 tarihi itibarıyla 4 milyon borçlu araç sahibi tespit eden idare, son güncellemelerle birlikte rakamın artmasını bekliyor.
Gelir İdaresi Başkanlığı, bu yıldan itibaren vergi borçlularına yönelik elektronik haczin kapsamını da genişletmeyi planlıyor. Bu çerçevede trafik para cezalarının on-line tahakkuk ve tahsilatının da aralarında olduğu çeşitli projelerde test faaliyeti tamamlandı. Uygulama ülke geneline yaygınlaştırılacak. Mükelleflerin MTV ve trafik para cezalarını kredi kartı ile ödemelerine yönelik sistemin altyapısı ise geliştirilecek.
Ev sahiplerine kiralarını doğru beyanda bulunmaları için gönderilecek mektupların büyük ölçüde tamamlandığını duyuran Maliye yetkilileri, geçen ay sonuna kadar ödenmeyen MTV borçları ve trafik para cezalarına ilişkin mektup gönderme sürecinin devam ettiğini bildirdi.
Türkiye`de araç sayısı 2000 yılından 2011 yılı Eylül ayına kadar geçen sürede % 91, otomobil sayısı % 80 arttı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, 2000 yılında 8 milyon 320 bin 449 olan araç sayısı geçen yıl sonu itibarıyla 16 milyonu buldu. Her geçen gün trafikteki araç sayısının arttığı Türkiye`de 5 kişiye 1 araç, 9 kişiye 1 otomobil düşüyor. Üst düzey bir Maliye yetkilisi çok sayıda taşıt sahibinin yüklü miktarda MTV ve trafik para cezası bulunduğunu belirterek, "Bazı mükelleflerimiz borçlarını ödememekte ısrar ediyor. Biz de onlara uyarı mektubu göndereceğiz. Mektuptan yaklaşık bir ay sonra cebri takibat başlayacak. Borçlar tanınan süre içerisinde ödenmez ise araçları haczedilecek. Bu konuda Maliye`nin yapabileceği başka bir şey kalmıyor" şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false