Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Moğol konuklar Edremit´ten mutlu ayrıldı

Moğol konuklar Edremit´ten mutlu ayrıldı

Edremit´in kardeş şehir olan Moğolistan´ın Erdenet Belediye Başkanı Baasanjav Ishaanjil ve beraberindeki heyet dört günlük ziyaretin ardından ülkelerine döndüler.

Edremit´in kardeş şehir olan Moğolistan´ın Erdenet Belediye Başkanı Baasanjav Ishaanjil ve beraberindeki heyet dört günlük ziyaretin ardından ülkelerine döndüler.
Edremit´ten mutlu bir şekilde ayrıldıklarını ifade eden kardeş Başkan Ishaanjil, Edremitlileri Moğolistan´a davet etti.
Edremit´te resmi temasların yanı sıra ilçeyi tanıtmak için konuklara bir dizi tarihi ve kültürel program düzenlendi.
Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından hazırlanan tanıtım programda Antandros Antik Kenti, tarihi Abdullah Efendi Konağı, Kazdağları, Tahtakuşlar Etnografya Müzesi ve zeytinyağı fabrikası yer aldı.
Erdenet Belediye Başkanı Baasanjav Ishaanjil ve beraberindeki heyet düzenlenen gezi programında, ilk olarak kazı çalışmalarına devam edilen, bölgenin en önemli değerlerinden biri olan, Antandros Antik Kent gezisiyle başladı. Tarihi Antandros Şehrini Kurtarma, Koruma ve Yaşatma Dernek Başkanı Gülçin Cömert, Antik Kentin kazı çalışmaları ve tarihi konusunda gezi heyetine bilgiler verdi. Antandros antik kentin ardından, Abdullah Efendi konağına geçildi. Konağın tarihi ve yapımı konusunda bilgi alındı. Yüz elli yıl önce yapılmış olan tarihi Konak, Mimari ve tarihi dokusu bozulmadan, yapılan restorasyon çalışmalarıyla, günümüzde ziyaretçilerin hizmetine sunulduğu belirtildi. Hayranlıklarını ifade eden, Erdenet Belediye Başkanı Baasanjav Ishaanjil, ?Tarihinizi koruyarak günümüze gelmiş olması çok güzel.? dedi.
Abdullah Efendi konağı gezisi ardından, Ferhatoğlu zeytin ve zeytinyağı üretim fabrikasını gezip, üretimin her aşamasını inceleyerek, konu hakkında bilgi aldılar. Zeytin ağacını ilgiyle inceleyerek, duydukları heyecanı ifade ettiler. Fabrika gezisi sonunda, Kazdağı turuna geçilerek, millî park hakkında bilgiler verildi, Sarıkız efsanesini 1650 metrede dinlemek, gezi heyetini oldukça heyecanlandırırken, mitolojik çağlara ev sahipliği yapan Kazdağları (İDA) hakkında, alınan bilgileri heyecanla dinlediler. Dört gün süren ziyaretlerini tamamlayan Moğol konuklar Edremit Kocaseyit Havalimanı´ndan İstanbul aktarmalı olarak ülkelerine geri döndüler. Erdenet Belediye Başkanı Baasanjav Ishaanjil, Türkiye´den ve kardeş Edremit´ten güzel anılar ile döndüklerini belirterek, ?Coğrafya olarak çok güzel bir yerde ve çok güzel iklimde yaşıyorsunuz. Ziyaretimiz boyunca gösterdiğiniz ilgiye teşekkür ederim. En kısa süre içerisinde sizleri Moğolistan´da konuk etmekten mutluluk duyarız? dedi.
Gezi programında kendilerini yalnız bırakmayan Belediye Başkanı Kamil Saka, ?Amacımız Edremit ilçemizi layıkıyla misafirlerimize tanıtmak. Bu anlamda bölgemizin, en önemli unsurları olan, Kazdağı mili parkımızı, Müzelerimizi, Zeytin ve Zeytinyağı Üretim Fabrikasını, Tarihi yapılarımızı ve en önemlisi Antandros Antik Kentimizi, tabiat güzelliklerimizi, mas mavi denizimizi konuklarımıza en güzel şekilde tanıtmaya çalıştık.? açıklamasında bulundu.
Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli