Bugün, 19 Mart 2024 Salı

Misya Yürüyüş Yolları Projesinde Erdek´te yer alıyor

Misya Yürüyüş Yolları Projesinde Erdek´te yer alıyor

Misya Yürüyüş Yolları Tanıtım Finali, Sındırgı Cüneyt Vadisi´nde yapıldı.

Misya Yürüyüş Yolları Tanıtım Finali, Sındırgı Cüneyt Vadisi´nde yapıldı.
Misya Yürüyüş Yolları tanıtımı için Balıkesir Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, doğa kulüpleri işbirliği ile tanıtım amacıyla doğa yürüyüşleri gerçekleştiriliyor.
Misya Yürüyüş Yolları Projesi Güney Marmara Kalkınma Ajansı, Balıkesir Valiliği, Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve iştirakçi belediyeler işbirliği ile Balıkesir ilinde ormanlık alanlarda doğa yürüyüşü yolları ve seyir terasları yapılarak doğa sporlarına yönelik altyapı çalışmalarının artırılmasıyla Balıkesir´de sosyal imkanların geliştirilmesi ve Eko Turizm (Doğa Turizmi) Potansiyelinin Artırılması düşünülerek planlandı.
Bu amaçla Edremit, Erdek, Dursunbey, Gömeç, İvrindi, Kepsut, Sındırgı ve Susurluk ilçelerinde toplam 22 adet yürüyüş rotası oluşturulurken, 3 adet ahşap seyir terası yapıldı.
MİSYA yürüyüş yolları tanıtım etkinlikleri ise Sındırgı Belediyesi ev sahipliğinde Sındırgı ilçesi Cüneyt Vadisi doğa yürüyüş parkurunda son buldu.
Her kesimden kulüplerin ve vatandaşların katılımı ile gerçekleşen 8,6 kilometrelik doğa yürüyüşüne katılanlara Sındırgı Belediyesi tarafından odun ateşinde çay ve kumanya ikramında bulunuldu.
Yürüyüşte Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş ve eşi Yaşiye Yavaş, İl Kültür ve Turizm müdürü Mustafa Çaltı, belediye meclis üyeleri ve protokol üyeleri de yer aldı.
İl Kültür ve Turizm müdürü Mustafa Çaltı Balıkesir´de turizmi 12 ay boyunca canlandırmayı hedeflediklerini, Sındırgı´nın da doğal ve tarihi güzellikleri ile önemli bir yer aldığını belirtti.
Haber Merkezi



  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli