Bugün, 30 Nisan 2024 Salı

Misakça liman taramasını bekliyor

Misakça liman taramasını bekliyor

Muhtar Refik Öztürk: ?Teknelerimiz limana giremiyor?

Bandırmaya bağlı Misakça Mahallesi muhtarı Refik Öztürk, ?Limanımızın içi toprak doldu. Mutlaka temizlenmesi gerekiyor. Balıkçı teknelerimiz limana giremiyor? dedi. Poyraza açık durumda olan limanlarının son taramasının 2002 yılında yapıldığına dikkati çeken Öztürk, liman ağzının kısa süre içinde taranmasını beklediklerini belirterek şunları söyledi:
?Eskiden limanımızdaki su yüksekliği 5-6 metreyi bulurdu. Erdek Körfezi´nin en önemli noktasında bulunan denizimizde eskidens 50´ye yakın balık çeşidi vardı. Şimdi en çok 5-10 çeşit kaldı. Misakça körfezinin uzantısındaki Gönen Çayı da özellikle Jumbo karides avcılığına çok uygun ama sıkı bir denetim gerekli. Su Ürünleri Yasası´nda yapılan son değişiklikle yasak avlanmalara getirilen ciddi cezalar yerinde oldu. Bölgemizde yine trol yapan tekneler var ama eskiye göre sayıları çok azaldı.?
412 nüfusa sahip Misakça Mahallesi´nin muhtarı Refik Öztürk, mahalle yakınlarında bulunan deltanın da flamingo ve yaban kazlarının uğrak ve beslenme yeri olduğunu sözlerine ekledi.
Haber Merkezi



  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı