Bugün, 5 Mayıs 2024 Pazar

Mirza’dan yeni açıklama

Mirza’dan yeni açıklama

“Büyük borç yükü devraldığımız tartışılmaz”

Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, “Kurumsal bir belediye yarattıklarını iddia edenler ortada ne belediye, ne de kurum bırakmışlar” dedi.

31 Mart seçiminden sonra göreve başladığında, hizmet üretmesi gereken birçok birimde konuyu bilen personel olmadığını belirten Mirza, “İş yaptıracağımız kişiyi bulmakta zorlanıyoruz” diye konuştu.

Göreve başladıkların günden beri1 kilogram mıcır bile üretemediklerine dikkati çeken Mirza, “Çünkü mıcır üretme tesisinin, 31 Mart seçiminden önce arızalı olduğunu öğrendik” dedi.

978 PERSONEL BELİRLEDİK

Belediyede çalışan personel sayısı olarak 978 kişiyi belirlediklerini belirten Mirza, Belediye Şirketi Müdürlüğüne Ali Sandık’ı, şirketin muhasebe müdürlüğüne ise Müjdat Gündoğdu’yu getirdiklerini açıkladı.

BELEDİYENİN BORÇLARI

Önceki Belediye Başkanı Tolga Tosun’un, kendi yönetimine bıraktığı borçlar konusunda gerçek dışı açıklamalarda bulunduğuna işaret eden Mirza, şunları söyledi:

“Artık yeni bir polemiğe girmek istemiyorum ama şunları da açıklamam gerekli. Tolga Bey, bize bıraktığı borçlar konusunda doğru bilgi vermiyor. Onun öne sürdüğü 125 milyonluk borca, 35 milyonluk kesilmeyen faturaları da eklemek gerekir. Ayrıca belediye şirketinin 115 milyonluk net borcu var. Yani etti mi yaklaşık 300 milyonluk borç. Bu arada eski yönetimden kalma, mahkeme kararı bulunan 75 milyonluk borç var. Ayrıca belediye aleyhine açılmış, devam edilen 10 dava bulunuyor. Bu 75 milyonluk borcun mahkeme kararlarına istinaf mahkemesinde itiraz edilmiş. İstinafta onaylanırsa bu 75 milyonluk borç da kesinleşmiş olacak. Bu ödenmeyen borçlar ve sürmekte olan diğer mahkeme kararları da belediye aleyhine sonuçlanırsa bize bırakılan borçların faizleriyle birlikte 500 milyonu bile bulabileceğini düşünüyorum.”

ELEKTRİK VE DOĞALGAZ BORÇLARI BİLE BİZE BIRAKILMIŞ

Önceki dönemden kendilerine elektrik ve doğalgaz borcunun bile bırakıldığına dikkati çeken Belediye Başkanı Dursun Mirza, “6-7 milyonluk elektrik ve doğalgaz borcu bile bize bırakılır mı?” dedi.

MALTA DERESİ İFTARI

Önceki başkan Tolga Tosun’un, Ramazan ayında, Malta Deresi’nde 247 bin liraya mal olan iftar verdiğine dikkati çeken Mirza, şöyle konuştu:

“Bu faturayı bile ödemeyerek bize bıraktı. Şimdi de cebinden ödeyeceğini öne sürüyor. Kardeşim, madem böyle bir iftarı verdin. Neden seçime kadar ödemedin de şimdi mi ödeyeceğini söylüyorsun? Böyle iş olur mu?”

İNTERNET SİTESİNE 42 BİN LİRA

Tosun’un, “Bandirma.com” internet haber sitesine, bir röportaj için 42 bin lira fatura kestiğini belirten Mirza, “Neden bu faturayı da ödemeyerek bize bıraktın?” diye sordu.

BİZ HİZMET İNSANIYIZ

Kendilerine büyük bir borç yükü bırakıldığını bir kez daha vurgulayan Mirza, şunları söyledi:

“Biz bu yükün altından da kalkar ve Bandırmalı hemşehrilerimize hak ettikleri hizmet ve yatırımları getiririz. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın. Tabii ki belirli bir süreye ihtiyacımız var. Bandırma için çok önemli yatırım ve hizmetlerimiz olacak. Bundan kimse kuşku duymasın.”

BELEDİYE BAŞKANLIĞINA BAĞLI MÜDÜRLÜKLER

Öte yandan Belediye Başkanı Mirza, kendisine ve belediye başkan yardımcılarına bağlı hizmet verecek müdürlükleri belirledi.

Buna göre Belediye Başkanı Dursun Mirza’ya bağlı olarak görev yürütecek müdürlükler şunlar:

1) Özel Kalem Müdürlüğü

2) Yazı İşleri Müdürlüğü

3) Mali Hizmetler Müdürlüğü

4) Fen İşleri Müdürlüğü

5) Hukuk İşleri Müdürlüğü

6) Muhtarlık İşleri Müdürlüğü

7) Teftiş Kurulu Müdürlüğü

ÖNDER BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: Mirza’ açıklama
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Salı 24.2 ° / 6.1 ° Güneşli