Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Mirza’dan Öztaylan’a : “Çerkeslerden özür dile, çocuklarını kim tehdit ediyor, açıkla”

Mirza’dan Öztaylan’a :  “Çerkeslerden özür dile, çocuklarını kim tehdit ediyor, açıkla”

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Bandırma Belediye Başkan adayı Dursun Mirza, gazetecilere verdiği iftarda soruları da yanıtladı.

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Bandırma Belediye Başkan adayı Dursun Mirza, gazetecilere verdiği iftarda soruları da yanıtladı. Mirza, belediye meclis üyesi adaylarının da katıldığı iftarda çeşitli konularda bilgi verdi.

Mirza’nın açıklamaları şöyle:

BORULARI NEDEN BANA SORUYORSUN

“Cemal Öztaylan, hep ‘Boruları nereye soktunuz?’ diye soruyor. Ancak onun başkanlığı döneminde belediyeye hiçbir malın giriş kaydı yok. Öğrendiğime göre bu boruların 58’i Yeni Yenice Mahallesi olmak üzere Mahbubeler, Kuşcenneti, Emre ve Sahil Yenice’ye döşenmiş. O boruları ne yapacağız? Borular ‘Hokus pokus oldu’ diyor, ‘Sakal-bıyık’ diyor. Biz hokus pokustan, sakal-bıyıktan anlamayız. Onları sen iyi bilirsin.”

PAZAR YERİ HURDALARI

“Öztaylan, pazar yerinden çıkan hurdaları soruyor. Bu soruyu neden bana soruyorsun? Benden önce Sedat Pekel ve senden sonra belediye başkanı olan Recep Eraydın’a sormuyorsun? Konuyu araştırdım. Bu hurdaları MKE tonu 40 kuruştan almaya kalkınca uzun süre verilmemiş. Daha sonra Tolga Tosun MKE’ye vermiş. Öztaylan, bu konuyu Mülkü İnci’ye sorsun.”

CEMAL’İN ÇOCUKLARINI KİM TEHDİT ETMİŞ, AÇIKLASIN”

“Cemal Öztaylan, çocuklarının tehdit edildiğini öne sürüyor. Böyle bir tehdit olduğuna inanmıyorum. Kim tehdit ediyorsa isim vererek açıklasın da bilelim. Ancak Çerkesler’e söylediği sözlerden dolayı köşeye sıkıştı ve konuyu unutturmak isteyerek, gündem değiştirmeye çalışıyor. Mağduru oynamak istiyor. Ben onun çocuklarını severim. Bizden de böyle bir şey olmaz. Açıklasın da öğrenelim.”

ÇERKESLERDEN ÖZÜR DİLEMELİ

“Öztaylan, Çerkeslerle ilgili ‘Çerkesler ikiye ayrılır. Haramzade olanlar ve haramzade olmayanlar’ sözünü benim yanımda da söyledi. Yanımda Kafkas Federasyonu Başkanı da vardı. Hatta başkan bana ‘Bu adam ne diyor?’ diye sordu. Öztaylan’a, böyle sözlerin doğru olmadığını, yanlış anlaşılabileceğini söyledim. Ama bu söylemini nedense daha sonra da Yeni Ziraatli Muhtarına karşı sürdürdü. Çerkeslerden özür dilemeli.”

OZAN ONUR’UN VURULMA OLAYI

“Cemal Öztaylan, Ozan Onur’un vurulması olayını diline doladı. Beni kastederek, ‘Oysa AMCA’yı vuracaklarmış’ diyor. Nereden biliyorsun? Sen mi gönderdin? Alçakça bir söylem. Bizde öyle alçaklık yok. Olay, Manyaslı kişilerin Bandırma’da lunapark kurma isteğine dayanıyor. Vurulma olayından sonra durumdan haberdar olunca Ozan Bey’e de kızdım. Neden benim haberim yoktu diye sordum. Olsaydı, böyle bir vurulma olayı yaşanmazdı. Kaldı ki bu olaydan sonra Ozan Bey, raporlu olarak iki yıl belediyeye gelemedi. Müfettiş raporlarına rağmen onun maaşını ödemeyi sürdürdük.”

ÖZTAYLAN’DA MEDENİ ÜSLUP YOK

“Cemal Öztaylan’da, medeni ve centilmen bir üslup yok. Konuşmalarında benim için ya amca ya Dursun Efendi ya da o arkadaş diyor. Aşağılayıcı, tepeden bakan bir üslup kullanıyor. Biz asla üslubumuzu bozmayacağız.”

YİNE BAYRAK OLAYI

“Benim Türk bayrağını yaktığım yalanı 20 yıl önce de devreye sokulmuştu. O zaman Halil Ünlü, DSP Bandırma Belediye Başkanıydı. Ben de CHP belediye başkan adayı. Bu iftiradan medet umuldu. Seçimi 1800 gibi küçük bir oy farkıyla Öztaylan kazanmıştı. Yani Öztaylan, 2004 yılındaki seçimde o iftiranın ekmeğini yemişti. Yine aynı yalana başvurup, benim için bayrak yırttı diyorlar. Sıkışınca yalanlara ve iftiralara başvuruyorlar. Bu alçakça bir iftiradır. Seçimi açık ara kazanacağız.”

OTEL SATIŞINDA HİÇBİR YANLIŞ YOK

“Öztaylan’ın öne sürdüğü 144 belediye mülkünün satışı benim dönemime ait değil. Şimdi Tolga Tosun’a kardeşim, Sedat Pekel’e ağabeyim diyerek, neni ‘tu kaka’ gösterme çirkefliği yapıyor. Sen Sedat Pekel’i, hükümetin önünde dövmeye kalkmadın mı? Benim dönemimde satılan otel ihalesinde en küçük bir şaibe yoktur. Satış ihalesi iki kez gerçekleştirildi. Belediyenin payı yüzde 35’ten yüzde 50’ye çıkarıldı. Murat Karakoyun kardeşimiz, dosyasını tamamlayamadığı için sistemde ihaleye giremedi. Öztaylan, dedikodu ve itham etme alışkanlığını bırakmalı.”

CHP’DE EŞ BAŞKAN OLMAZ

“CHP’de eş başkan varmış. Buna ben izin verir miyim? Mehmet Tüm ile yıllardır çalışırım. Bu kardeşimiz, Bandırma’da yıllardır dişiyle tırnağıyla çalışarak bu noktaya gelmiştir. Herkesin yardımına koşar. Onlar önce birlikte oldukları HÜDAPAR’a baksınlar.”

BURHAN DENİZ OLAYI

“Gelecek Parti Balıkesir İl Başkanı Burhn Deniz’e hiçbir şekilde belediye başkan yardımcılığı sözü verilmedi. Meclis üyeliği pazarlığı da yapmadık. Şimdi Hayrettin Dağ kardeşimizi aday yaptılar. Hayrettin Bey’i severim. Başarılar dilerim.”

İL OLAYINI KAŞIMAYA ÇALIŞIYOR

“Eski TEKEL binasının yerini il yapmak için aldığını söylüyor, Öztaylan. Şimdi de Bandırmayı il yapacağı havasını yaratıyor. Hükümete il yapma temennisinde bulunacakmış. AKP 22 yıldır iktidarda. Neden il yapmadılar. Siyasetçiler, temennide bulunmaz, icraat yaparlar. Öztaylan, bir dönemler Bandırma’da 80 numaralı il plakasıyla gezdiğini unutmasın.”

BALYALI’NIN HİZMETLERİNE SAHİP ÇIKMA

“Geçtiğimiz günlerde, Edincik’te yaşayan Doğruyol Partisi eski milletvekili Hüseyin Balyalı’yı ziyaret ettim. Balyalı, Cemal Öztayln ile birlikte aynı partide milletvekilliği yapmıştı. Bana, o dönemde yaptığı hizmetleri gösteren bir kitapçığı verdi. Öztaylan’ın, yaptığı bu hizmetleri kendisinin yapmış gibi gösterdiğini söyledi. Hatta Öztaylan’ın, bu hizmetlerde kendisinin de katkısı olduğunu öne sürmesi için ‘Bu dosyalara benim de adımı aç’ dediğini belirtti. Bandırma’nın il olması için önergeyi de Hüseyin Balyalı vermişti.”

BANDIRMAYA ARTIK KİMYA SANAYİSİ İSTEMİYORUZ

“Bu kent kimya sanayisinden çok çekti. En çok kanser olayı Bandırma’da görülüyor. Dönemimde Bandırma’da Akdeniz Kimya’ya da yer vermedim. Bandırmaya artık kimya sanayi tesisi istemiyoruz.”

BANDIRMAYA STAT YAPACAĞIZ

“Bandırmanın yeni bir stada ihtiyacı var. Bunun için Merinos Çiftliği yanında, belediyeye ait 41 bin metre karelik bir alanı ayırdık. Buraya yaklaşık 8.500-10.000 kişilik bir stat yapılacak. Ahmet Akın, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu takdirde bu stadı kendisinin yapma sözünü verdi.”

ÖZTAYLAN KAÇ YER SATTIĞINA BAKMALI

“Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, 3 katrilyona yakın yer sattı. Öztaylan, 5 yıldan beri onun baş danışmanı. Öztaylan, belediye başkanlığı döneminde irtifak hakkı bitmeden Çetin Sever’in benzinliğini satmadı mı? Çetin Sever, dava açtı ve kazandı. Onun 2,5 milyon liralık tazminatını da ben ödedim. Öztaylan, sanayi bölgesine sadece taksilerin geçebildiği alt geçidi yaptı. Burada yeri bulunan bir kişi dava açarak kazandı. 3,5 milyon liralık tazminatını Tolga Tosun başkan ödedi. Bilgin Akaryakıt’ı önce Kuruoğlu’na sattı, sonra ondan BANVİT aldı. Hicri Ercili’ye benzinliği Öztaylan sattı. Dinime küfreden bari Müslüman olsa.”

ASKERİ ÇAMLIKTA YERİN YOK MU?

“Öztaylan, askeri çamlıktaki 7 dönümlük yerin yarısının sahibi. Bu yerin yarısının diğer sahibi kim? O yeri hangi destekle, nasıl aldığını açıklasana. Öztaylan, başkalarına iftira atıp, dedikodu yapmak yerine önce kendi geçmişine baksın.”

ERAYDIN VE YILDIZ SENİN YÜZÜNDEN HAPSE GİRDİ

“Senin yaptığın bir benzinlik ihalesi yüzünden senden sonraki belediye başkanı Recep Eraydın ve başkan yardımcısı Talip Yıldız cezaevine girdi. Hatta belediye

memurları bile hapse düştü. Sen, milletvekilliği dokunulmazlığına ve sonra da zaman aşımına uğrayarak paçayı kurtardın.”

O HAREKETİNLE BANDIRMAYI REZİL ETTİN

“Sen ayıptan anlasan, toplantıda bir vatandaşa o el hareketini yapmazdın. Bir de utanmadan, 2,5 milyon, 4 milyon tık aldığını söylüyorsun. Sende utanma, sıkılma yok. Sen bizi Türkiye’ye rezil ediyorsun. İnsanlara küfür, şantaj ve hakaretten vazgeç.”

BANDIRMANIN SPOR SALONUNU MANYAS’A GÖTÜRDÜN

“Bandırmaya yapılması gereken spor salonunu, milletvekilliğin döneminde Manyas’a götürdüğünü oradaki muhtarlar toplantısında kendin söyledin. Şimdi Bandırma’ya, 5 yıl içinde 20 yıllık hizmet verecekmiş!”

MİLLİYETÇİ ADAM ÇİN’DEN GRANİT İTHAL EDER Mİ?

“Öztaylan, milliyetçi olduğunu öne sürüyor. Döneminde Bandırma cumhuriyet alanına döşenen Çin granitlerini açıklasana. Milliyetçi adam, Çin’den granit ithal eder mi? Biz o meydanı, Sevgi Yolu ile birlikte yeniden düzenlerken, Kapıdağ granitleri ve Marmara Saraylar mermerlerini kullanacağız.”

EFKAN ALA SENİ ADAY YAPTI

“Ben, Bandırmalılar istediği için partimin adayı oldum. Yapılan 5 ankette en düşük oyum yüzde 45’ti. Sen, ‘Allah bizi adaylığa memur etti’ diyorsun. Ama ben senin nasıl aday olduğunu söyleyeyim. En yakın aday Mehmet Doğan’ı Malatyalı diye harcatarak ve karşında Tolga Tosun’un aday olacağını düşünerek, eski Bakan Efkan Ala’nın isteğiyle aday yapıldın. Bize senin partililerinden bile senden şikâyetler geliyor. ‘Bunu eze eze yen ki, bir daha insan içine çıkacak yüzü olmasın’ diyorlar.”

BENİM ABHAZYA’DA OTELİM YOK

“Öztaylan, benim Abhazya’da otelim olduğu yalanını ima ediyor. Tabii ki bu doğru değil. Ama o, askeri çamlıktaki 7 dönümlük yerlerini, Büyükşehir’e konutlar ve benzinlik yaptırıp, ranta dönüştürme peşinde. Orasını Bandırmanın ihtiyacı olan yeşil alana dönüştürerek halka açacağız. Öztaylan, 5 yıldır Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın baş danışmanı. Bandırma’ya en küçük bir yararı olmadı.”

ÖNDER BALIKÇI



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı