Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Mirza’dan ilk ziyaret Edincik’e

Mirza’dan ilk ziyaret Edincik’e

“Edincik yeniden belde olmalı”

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Bandırma Belediye Başkan adayı Dursun Mirza, ilk mahalle ziyaretini Edincik’e yaptı.

Gündüz Bandırma’da pazartesi pazarını gezerek vatandaşlar ce esnafla buluşan Mirza, akşam da Edincik’teydi.

Edincik’e çok sayıda araç konvoyuyla, fenerler eşliğinde giren Mirza, buradaki cumhuriyet meydanında vatandaşlara hitap etti.

EDİNCİK YENİDEN BELEDİYE OLMALI

Edincik’in tarihinin Bandırma’dan bile eski olup, Osmanlı döneminde “Aydıncık” olarak ismiyle bilindiğini vurgulayan Mirza, “2014 yılına kadar belde olan Edincik, Balıkesir’in Büyükşehir olmasıyla ne yazık ki mahalleye dönüştürüldü. Edincikliler bunu kabul etmediler, biz de etmiyoruz. Edincik yeniden belde olmalıdır. Biz de Edincik’e çok değer veriyoruz” dedi.

Edincik’in yeni hizmetler ve yatırımlara ihtiyacı olduğuna işaret eden Mirza, şunları söyledi:

“Bandırma’nın ve Edincik’in 1/5.000’lik planları mutlaka yapılmalı. Bandırma ve Edincik bütünleşmeli. Edincik’i Beypazarı, Şirince, Safranbolu, Odunpazarı gibi bir niteliğe kavuşturacağız. Edincik’te, Tolga başkan döneminde Edincik’teki 120 eski yapının restore edilmesi kararı alınmıştı. Bu sayıyı daha da artıracağız. Edincik’in iç yollarını pırıl pırıl yapacağız. Edincik meydanını yeniden düzenleyerek çok güzel bir duruma getireceğiz. Tolga başkan döneminde başlatılan ancak müteahhidin iflası nedeniyle yapımı duran Edincik pazar yerini

tamamlayacağız. Tolga başkanın başlattığı projeleri tamamlamak boynumuzun borcudur.”

SEYİR TEPESİ YAPACAĞIZ

Edincik’teki 5,5 dönümlük Çamlık Tepesi’ni “seyir tepesi” durumuna getireceklerini belirten Mirza, “Bu seyir tepesi çelik konstrüksiyonlu, cam zeminli olacaktır” dedi.

EDİNCİK MERASININ DURUMU

6.300 dönümlük Edincik merasının Edinciklilerin olup, tapusunun Bandırma Belediyesi’nde bulunmasına karşın Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin merayı almak için sürekli uğraştığını vurgulayan Mirza, şunları söyledi:

“Büyükşehir, bu merayı almak için sürekli çalışıyor. Bu girişimlere karşı belediye başkanı olduğum dönemde sürekli şekilde yargı kanalıyla mücadele ettim. Büyükşehir, bugüne kadar bunu başaramadıysa bunda benim ve Bandırma Belediyesi’nin büyük payı vardır.

Silivri’ye gittiğimde orada tarım müzesi olduğunu gördüm. Böyle bir müzeyi Edincik’te de kuracağız. Bu müze daha sonra tarım fakültesine de kavuşabilir. Bir zamanlar Edincik’te ‘Edincik Karası’ üzümü vardı. Bu üzümü yeniden yaşama geçireceğiz.”

BU SEÇİMİ İYİ DEĞERLENDİRİN

Ülkeyi 20 yılın üzerinde yöneten siyasi iktidarın her kesimde geçim sıkıntısı ve işsizlik yarattığına dikkati çeken Dursun Mirza, “Ülke bu duruma düştüyse bunun en büyük sorumlusu bu ülkeyi yönetenlerdir” dedi.

Önümüzdeki yerel seçimin iyi değerlendirilerek, vatandaşların siyasi iktidara ‘sarı kart’ göstermesi gerektiğine işaret eden Mirza, “Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için de Ahmet Akın’a oy verin. Önümüzdeki günlerde Edincik’e, Ahmet Akın ile yeniden geleceğim” diye konuştu.

Mirza’nın Edincik ziyaretine Edincik’in son belediye başkanı Mehmet Yağcı, Haydarçavuş Mahallesi Muhtarı ve Bandırma Muhtarlar Derneği Başkanı Nur Demir Hancıoğlu da katıldı. Ziyarette Edincik Mahallesi Muhtarı Kamil Eryılmaz da hazır bulundu.

ÖNDER BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: Mirza’ ziyaret Edincik’
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı