Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Mirza, Büyükşehir Meclisinde kükredi

Mirza, Büyükşehir Meclisinde kükredi

Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza ve Büyükşehir Belediyesine Bağlı Meclis Üyeleri ile birlikte Balıkesir`de düzenlenen aylık Büyükşehir Meclis Toplantısına katıldı.

Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza ve Büyükşehir Belediyesine Bağlı Meclis Üyeleri ile birlikte Balıkesir`de düzenlenen aylık Büyükşehir Meclis Toplantısına katıldı.
Başkan Mirza, Balıkesir Büyükşehrin Bandırma ve Burhaniye`de kamulaştıracağı alanlarla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
Balıkesir Büyükşehir Belediyesinin Burhaniye`de 1 parsel ile Bandırma'da 120 parsel olmak üzere kamulaştırma yapacağı konusuna dikkat çeken Başkan Mirza şu açıklamalarda bulundu.
Mirza "Malta Deresi dediğimiz Erdek`e giden yeşil alanlar olmak üzere Büyükşehir Belediyemiz Bandırmada 120 parseli kamulaştırmaya çalışıyor. Bandırma Belediye Başkanı olarak üzülüyorum. Niçin kamulaştırmak istiyorsunuz? diye Bandırma Belediye Başkanı olarak soruyorum. Biz oraları yeşil alanlara dönüştürerek yeni projeler yapmaya çalışıyoruz ama bu kadar büyük alana kamulaştırma çalışmaları yapılmasını kınıyorum.” Dedi.
Balıkesir Büyükşehir Belediyesinin kamulaştırmak istediği yerlere Malta projesinin yapmak istediğini belirten Başkan Mirza proje hakkında büyükşehir meclis üyelerine bilgi verdi.
Mirza Bildiğiniz gibi Proje Etüt Birimimizi kurduk. Birimimiz Malta Projesi ve diğer projelerimizi hayata geçirmek için detayları çalışıyorlar. Malta Projemizde sona doğru yaklaştık. Bütün kamusallaştırma işlemlerini bitirdik. Projenin detaylarına çalışıyoruz. Maalesef bugünkü Büyükşehir Meclisinde belediyemize ait olan yerleri, Malta Projemizin yerini Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kamulaştırmak için önümüze getirdiler. Biz diyoruz ki buyurun birlikte hareket edelim eğer bir katkı sunmak istiyorsanız. Destek olmak istemiyorsanız da köstek de olmayın." diye konuştu.
İmar Komisyonu Başkanı Şerafettin Engüdar söz aldığı Büyükşehir meclisinde görüşlerini belirtti.
Engüdar "Zaten kamuya ait olan yerin tekrar kamulaştırılması ne demek? Yasal problem var. Bandırma Belediyesi kamu kurumudur. Kamudan Kamulaştırma mı yapılıyor? Bandırma Belediyesinin 5 yıllık kamulaştırma programına aldığı ve kamulaştırdığı alanı Büyükşehir Belediyesinin de kamulaştırmaya çalışmaya yetkisi yok. Büyükşehir yasasının 7 maddesinin C bendine göre Büyükşehir Belediyeleri yaptıkları projeleri ilçe belediyelerine bildirmeden herhangi bir işlem yaptıramazsınız. Bu konunun bütçe plan ve imar ve bayındırlık komisyonuna gitmesi yasal zorunluluktur.” diyerek bu yanlıştan bir an önce geri dönülmesi gerektiğini belirtti.
Büyükşehir Meclisi konuyu tekrar incelenmek üzere oy birliği ile Büyükşehir Plan Bütçe Komisyonu ve İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale etti.



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false