Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Mirza, muhtarları kabul etti

Mirza, muhtarları kabul etti

Bandırma Muhtarlar Derneği yöneticilerini makamında kabul eden Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, Kapalı Pazar yeri yapım ihalesinin iptalinin söz konusu olmadığını söyleyip, ihaleyi üstlenecek şirketin Kamu İhale Kurumu (KİK) tarafından belirleneceğ

Bandırma Muhtarlar Derneği yöneticilerini makamında kabul eden Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, Kapalı Pazar yeri yapım ihalesinin iptalinin söz konusu olmadığını söyleyip, ihaleyi üstlenecek şirketin Kamu İhale Kurumu (KİK) tarafından belirleneceğini açıkladı.
Mirza, muhtarların yaptığı ziyarette son dönemde Yeni Kapalı Pazar yeri ihalesinin geldiği süreçle ilgili olarak merak edilen konulara açıklık getirdi.
Mirza, ihalenin iptalinin ya da engellenmeye çalışıldığı gibi konuların gerçek dışı olduğunu ifade edip, ihale ile ilgili karar aşamasının Kamu İhale Kurumu (KİK) tarafından verileceğini söyledi.
Başkan Mirza “Bilindiği gibi Kapalı Pazar yeri ihalesini en düşük teklifi veren 14 Milyon 533 Bin TL ile Özallar İnşaat Firması kazanmıştı. Bu rakam muhammen bedelin altında olduğu için düşük fiyat sorgulaması istedik. “Verdiğiniz bu rakamlara bu projeyi yapabilir misiniz?” diye savunmalarını istedik. Firma yetkilileri de konuyla ilgili dosyalarını hazırladı. Bu projeyi yapabileceğini rakamlarla rapor halinde hazırladı ve bizlere sundu. Bizde Kapalı Pazar Yeri ihalesini Özallar İnşaat Firmasına verdik. Bu sürecin ardından ihaleye katılan diğer firmaların yasal itiraz süreci başladı. Bu aşamada 16Milyon 780 Bin TL ile en düşük ikinci teklifi veren Yazıcıoğlu Firması Kamu İhale Kurumuna itiraz etti. İki firmanın teklifi arasında büyük fark var. Onun için konuyla ilgili tüm dosya ve belgeleri Kamu İhale Kurumuna gönderdik. Onlarda 20 gün içerisinde karar verecek. KİK bu aşamada ya en düşük teklifi veren Özallar Firmasına ya da ikinci en düşük teklifi veren Yazıcıoğlu Firmasına ihaleyi hak kazandığını açıklayacak. Bize kazanan firma bildirilecek. Pazar Yeri ihalesinin iptali ya da 3.bir ihtimalinin gerçekleşmesi söz konusu değil. Biz tabii en düşük teklifi veren firmada kalmasından yanayız. Çünkü arada ciddi ekonomik fark var. Sonuçta belediyemizden çıkacak olan bu paralar halkımızın parası” dedi.



Anahtar Kelimeler:
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli