Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Mirza, MBB toplantısında görüşlerini açıkladı

Mirza, MBB toplantısında görüşlerini açıkladı

Başkan Mirza Marmara Belediyeler Birliği toplantısında konuştu.

Başkan Mirza Marmara Belediyeler Birliği toplantısında konuştu.
Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, Marmara Belediyeler Birliği’nin (MBB) 2014 Yılı Birlik Meclisi II. Olağan Toplantısında konuşarak, Büyükşehir Yasası’ndan doğan sıkıntıları dile getirdi.
Marmara Belediyeler Birliği 2014 yılı Birlik Meclisi II. Olağan Toplantısı, deprem gündemi ile Antalya’da toplandı.
Toplantı, İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Marmara Belediyeler Birliği ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin açılış konuşması ile başladı.
Toplantıda ayrıca Boğaziçi Üniversitesi Kandili Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mustafa Erdik’in “Marmara’da Deprem Gerçeği” başlıklı sunumu dikkatle izlendi.
Genel kurulun ilerleyen bölümlerinde, Belediye Başkanları ve Meclis Üyeleri söz alarak, birliğin faaliyetleri ve büyükşehir belediyeleri ile ilçe belediyeleri arasındaki yetki ve kaynak dağılımından oluşan sıkıntılarını paylaşırken, konuyla ilgili söz alan Mirza, Büyükşehir yasasının neden olduğu olumsuzlukları dile getirdi. Başkan Mirza, Büyükşehir Yasası’nın ilçe belediyelerinin bütçelerinde çok büyük oranda gelir kaybına neden olduğunu ileri sürdü.
Mirza, “Bilindiği gibi Büyükşehir yasasıyla birlikte İlçe Belediyeleri olarak büyük zorluklar yaşıyoruz. Buradaki bizim konumumuzda olan birçok belediye ile aynı zorlukları yaşıyor ve birçok belediye başkanımızla aynı fikirleri paylaşıyoruz. Bandırma, Güney Marmara’da birkaç ilden büyük bir ilçe. Bandırma Belediyesi, yeni Büyükşehir yasasın ardından bağlanan 32 köy ve iki beldeyle birlikte nüfusu 150 bine yaklaşan bir kente hizmet veriyor. Yeni Büyükşehir olan bir ilin bu sürece adaptasyonu, koordinasyonu, kurumlarını oluşturması ve faaliyete geçerek hizmet üretmesi zaman alan bir süreci beraberinde getirdi. Böyle bir süreçle 6 aylık bir süreyi geride bıraktık. Ancak bununla birlikte yaşadığımız zorluklar ve sıkıntılar var. İki başlılık var. Buna ilave olarak ilçe belediyelerinin gelirlerinde çok büyük bir oranda gerileme var. Ancak bunun tersine halkımızın beklentileri hiç şüphesiz oldukça yüksek. Belediyecilik bütçe işidir. Paranız varsa imkanlarınızı harekete geçirip beklentilere cevap verirsiniz. Geliriniz de yoksa vatandaşa hesapta veremezsiniz. Yeni Büyükşehir yasasıyla birlikte Büyükşehirlerin gelirlerinde artışlar oldu. Ancak ilçe belediyeleri bu konuda sıkıntılar yaşıyor” dedi.



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli