Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Mirza, kırsal mahalle muhtarlarını dinliyor

Mirza, kırsal mahalle muhtarlarını dinliyor

Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, Erikli Mahallesi Muhtarı Yılmaz Nar, Kayacık Mahallesi Muhtarı İrfan Türker ve köy azalarıyla bir araya geldi.

Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, Erikli Mahallesi Muhtarı Yılmaz Nar, Kayacık Mahallesi Muhtarı İrfan Türker ve köy azalarıyla bir araya geldi.
Ziyarette Belediye Meclis Üyesi Dr. Selim Panç ve Fen İşleri Müdürü Adil Becene’de yer aldı.
İlk olarak Erikli Mahallesi ile ilgi istek ve talepleri dile getiren Muhtar Yılmaz Nar, havaların ısınmasıyla birlikte yol ve benzeri çalışmalar hakkında Başkan Mirza’ya görüş belirtti. Nar, ayrıca mahallenin gelişmesi ve kalkınması için yeni oluşturulan Erikli Köyü Tarımsal Kalkınma Derneği hakkında bilgi verdi.
Erikli Muhtarı Yılmaz Nar’ın ardından söz alan Kayacık Mahallesi Muhtarı İrfan Türker’de mahallelerinde yapılması gereken çalışmalar hakkında isteklerde bulundu.
Başkan Mirza, havaların ısınmasıyla birlikte birçok hizmet ve çalışmayı köylerimize öncelik vererek yerine getireceklerini söyledi.
Mirza ayrıca Büyükşehir yasasıyla birlikte ortaya çıkan olumsuzlardan kırsal mahallelerin etkilendiğini belirterek 30 Mart’tan önce muhtarlarda olan birçok işlem yetkisinin artık ortadan kalktığını söyledi.
Mirza “Bilindiği gibi Büyükşehir yasasıyla birlikte birçok alanda hizmet ve faaliyetlerin aksadığına şahit olduk. Bunların içinde yeni dönemle birlikte mahalle statüsüne kavuşan köylerimizde yer alıyor. Bu eski köy yeni mahalle muhtarlarımızın yasayla birlikte birçok işlem, gelir ve yetki kaybı oldu. Bizde Bandırma Belediyesi olarak köylerimizde kurulacak olan ve yine başkanlığını muhtarlarımızın üstleneceği Köyleri Güzelleştirme ve Kalkındırma Dernekleriyle birçok gelir getirecek alanı onlara devredeceğiz. Yani köylerimiz tekrar kendi kendilerine yeter durumu getireceğiz.” dedi.



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli