Bugün, 16 Nisan 2024 Salı

Mirza, belediye başkan adaylığına hazır

Mirza, belediye başkan adaylığına hazır

CHPde Bandırma Belediye Başkanlığına aday adayı olan Dursun Mirza, Sandıktan mutlaka çıkarak aday olacağım dedi.

CHP`de Bandırma Belediye Başkanlığı`na aday adayı olan Dursun Mirza, "Sandıktan mutlaka çıkarak aday olacağım" dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bandırma Belediye Başkan Yardımcısı ve belediye başkan aday adayı Dursun Mirza, 30 Kasım`da partisinin üyeleri arasında yapacağı eğilim yoklamasından açık ara önde çıkarak, aday olacağına inandığını açıkladı. Bu süreçte kendisini Belediye Başkan Yardımcısı Ozan Onur`un da desteklediğini açıklayan Mirza, düzenlediği basın toplantısında şunları söyledi:
"Önce aday, sonra da belediye başkanı olduktan sonra hizmette fark yaratarak, Bandırma`ya unutulmaz hizmetler vereceğim. Bugüne dek partimiz üyesi yaklaşık bin kişiyle görüşerek, desteklerini aldım. Üye bazında yapacağımız eğilim yoklamasından çok farklı bir sonuçla çıkarak, aday olacağıma inanıyorum. 
Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Mirza, başkan aday adayı olarak ortaya çıkmasının ardından Belediye Başkanı Sedat Pekel`in, yürütmekte olduğu belediye başkan yardımcılığına ait yetkileri elinden alıp almadığı konusundaki soru üzerine, "Bu konuda bir şey söylemeyeyim. Ancak ilişkilerimizde, benden kaynaklanmayan bir soğukluk yaşandığı da doğrudur" diye konuştu. 
Mirza, başkan adayı olarak çıkıp, Belediye Başkanı olduğu takdirde belediyeyi "tek adam" ve "başkanlık sistemi" modelinden çıkararak, belediye meclis üyelerine daha çok sorumluluk ve yetki verip, belediyeyi ortak akılla yöneteceğini, Bandırma ile ilgili önemli konularda halkın ve sivil toplum örgütlerinin düşüncelerini alıp, referanduma başvuracağını sözlerine ekledi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 27.8 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 25.8 ° / 13.4 ° false
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı