Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Mirza, yanan Musakça Camisi´nin son durumunu inceledi

Mirza, yanan Musakça Camisi´nin son durumunu inceledi

Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, elektrik kontağından çıktığı iddia edilen yangın sonucu büyük hasar gören Musakça Camisi´nin son durumunu görmek için Musakça Mahallesi´ne gitti.

1950´li yıllarda yapılan Misakça Camisi, gece saatlerinde meydana gelen yangının ardından kullanılamaz hale geldi.
Olay yerinde incelemelerde bulunmak için Musakça´ya giden Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, durum hakkında yetkililerden bilgi aldı.
Yetkililerden aldığı bilgi sonrası açıklama yapan Mirza ?Öncelikle Musakça halkına geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Olayın can kaybına neden olmadan atlatılması sevindirici bir durum. Müftülüğümüzle koordine içinde öncelikle camimizin olası bir kazaya neden olmaması için enkazın kaldırılması gerekiyor. Camimizin restore edilmesi mümkün gözükmüyor. Müftülüğümüzle iletişime geçerek yasal izinlerin bir an önce alınmasını istedik. İzinler alınır alınmaz da belediye ekiplerimiz camimizin enkazını kaldıracak.? dedi.
Yeni caminin elbirliği ile hızlıca yapılacağı düşüncesinde olduğunu söyleyen Mirza, ?Diyanetin, yardımsever vatandaşlarımızın ve belediyemizin katkılarıyla Doğa´daki Camimizde olduğu gibi Musakça´da da yeni camimizin hızla yapılacağına inanıyorum.. Bu konuda Bandırma Belediyesi olarak üzerimize düşen desteği sağlayacağız. Yeni Camimiz yapılana kadar geçici bir yerde ibadet edilebilmesi için Misakça halkımız yer belirlemiş. Bu yerin ibadet edilebilir bir yer haline getirilebilmesi için gereken çalışmaların yapımına hemen başlanacak.? dedi.
Haber Merkezi



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı