Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

Mirza ve Havutça, Erdek´teki Gençlik Yaz Kampı´nda konuştular

Mirza ve Havutça, Erdek´teki Gençlik Yaz Kampı´nda konuştular

?Ülkemiz için tek çıkış yolu Atatürk ilke ve devrimleri?

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği´nin(ÇYDD) Türkel Minibaş 11. Gençlik Yaz Kampı Erdek´te sürüyor.
Düzler bölgesinde, Kapıdağ Kamping´te, ülkemizdeki 102 şubeden gelen 120 öğrencinin katıldığı sekiz günlük kampı CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça ve Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza ziyaret etti. Havutça ve Mirza, öğrencilerle ülkemizin çeşitli sorunlarının yanı sıra yerel yönetimler konusunda sohbet edip, düşüncelerini açıkladılar.
MİRZA KONUŞUYOR
İlk konuşmayı yapan Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, ?Gençler, bizim geleceğimizdir. Gençliği olmayan bir ülkenin geleceği de olamaz? diye başladığı konuşmasını şöyle sürdürdü:
?Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği´nin eski başkanı Türkan Saylan hocamızı bir kez daha rahmetle anıyoruz. Onun, Türk Gençliği´ne katkılarını, genç kızlarımızın eğitimi için verdiği hizmetleri hiç unutmayacağız. Bandırma, Güney Marmara´nın incisi, Türkiye´nin parlayan yeni yıldızıdır. Yaşayan, cıvıl cıvıl bir kenttir. Biz de, Bandırma´mızın 24 saat yaşayan bir kent olması amacıyla çaba harcıyoruz. Bandırma´ya en iyi hizmeti sunmanın çabası içindeyiz. Tabii ki belediyecilik bir bütçe işidir. Bütçeniz yeterliyse hizmet vermeniz kolaylaşır. Şu anda belediyemizin gelirinin % 40´ı, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´ne gidiyor. /resimler/2016-8/6/2019464784338.jpg

Belediyeler, yerel yönetimler, beşikten mezara kadar insana hizmet veren kuruluşlardır. Belediyelerin daha iyi koşullarda hizmet verebilmeleri için güçlendirilmeleri ve yerinden yönetim esasının getirilmesi gerekir.?
Her şeye karşın Bandırma´ya, her alanda hizmet sunmaya çalıştıklarını vurgulayan Mirza, şunları söyledi:
?1/100 binlik plânlarla kentimizin geleceğini kurgulamaya çalışıyoruz. Sanat ve kültür etkinliklerine büyük önem veriyoruz. Sosyal belediyecilik anlamında çalışmalarda bulunuyoruz. Ekonomik durumları iyi olmayan 400 aileye sıcak yemek veriyor, bir o kadar aileye ise kuru erzak yardımı yapıyoruz. Amatör ve profesyonel spor dallarına elimizden geldiğince destek veriyoruz. 500 öğrenciye okul malzemesi desteği sağlıyoruz. Eğitime Destek Evi´mizden hâlen, 6-7 ve 8. sınıf öğrencisi 170 çocuğumuz ücretsiz yararlanıyor. Böylece, ailelerinin ekonomik durumları iyi olmayan çocuklarımıza eğitimde fırsat eşitliği sağlamaya çalışıyoruz. Buradan yararlanan öğrencilerimizin başarılı olduklarını görmek, bizi mutlu ediyor.?
Tek isteklerinin, Türkiye´nin aydınlık yarınlara ulaşması ve güzel bir gelecek olduğuna dikkat çeken Mirza, şu değerlendirmede bulundu:
?Ancak ülkemiz, son yıllarda Atatürk ilke ve devrimlerinden uzaklaştırıldı. Devletin üstlenmesi gerekirken, vakıflar, cemaatler ve özel kuruluşlara bırakılarak, Eğitim Birliği Yasası´ndan uzaklaştırılan eğitimimizin durumu çok kötü. Devlet kadrolarında liyakat esası, yerini partizanlığa bıraktı. Ülkemizin yeniden düzlüğe çıkması için tek yol, Cumhuriyete, Atatürk ilke ve devrimlerine sarılmaktan geçiyor.?
HAVUTÇA KONUŞUYOR
Konuşmasına, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında üç kez bombalanan Türkiye Büyük Millet Meclisi´ne değinerek başlayan CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, şunları söyledi:
?Bu bombalama olayı sırasında ben de meclisteydim. Ülkemizde daha önce de askeri darbeler yaşandı. Ancak meclis, tarihinde ilk kez, kendi içindeki hainler tarafından bombalandı. Tabii ki, bu darbe girişimini kınıyorum. Darbeler, hiçbir şekilde hoş görülemez. Ancak, darbe yapılacağından haberi olmayan, Boğaz Köprüsü´ne tatbikat yapılacağı öne sürülerek götürülen gencecik erlerin de, IŞİD kılıklı adamlarca, sanki düşman yakalamışlar gibi şiddete uğramalarını da asla kabul etmiyorum. Şimdi, sayın cumhurbaşkanı, ?Hesaplaş-mayalım, helâlleşelim´ diyor ama nasıl olacak? Yalnız ben, TBMM kürsüsünden en az 10 kez, bu konuyu anlattım. Orduya büyük kumpas ve tezgah kurulduğunu dile getirdim. FETÖ´nün, mezhep ve tarikat üzerinden örgütlendiğini belirttim. Kimseye dinletemedim. Ülkemizin bu durumdan kurtulmasının tek yolu Atatürk ilke ve devrimleridir.?
Mirza ve Havutça, daha sonra kampa katılan öğrencilerin sorularını yanıtladı.
Ardından ÇYDD Bandırma Şube Başkanı Erol Akun, Mirza ve Havutça´ya plâket verdi.
Haber : Önder Balıkçı



  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli