Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Mirza, ?Kitap Günleri? etkinliğini başlatmaktan çok mutlu

Mirza, ?Kitap Günleri? etkinliğini başlatmaktan çok mutlu

Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, göreve geldiğimiz günden bugüne kadar gerçekleştirilen etkinliklerden biri ?Kitap Günleri?ni hayata geçirmek oldu.

Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, göreve geldiğimiz günden bugüne kadar gerçekleştirilen etkinliklerden biri ?Kitap Günleri?ni hayata geçirmek oldu.
Bandırma´nın Türkiye´de eğitim ve kitap okuma oranı en yüksek şehirler arasın da yer aldığına dikkat çeken Başkan Mirza, ?Kentimizin eğitim seviyesinin yüksek olması ile gurur duyuyorum. Bizde belediye olarak Bandırma´daki eğitime nasıl katkı sunarız diye düşündük ve 2017 yılının Ekim ayında ?Bandırma Kitap Günleri?ni düzenlemeye karar verdik. Kitap günleri etkinlikleri kapsamında Bandırmadaki öğrencilerimizi ve okurlarımızı pek çok yazarımız ile buluşturuyoruz. Kurduğumuz sahnede yazarlarımız gerçekleştirdikleri söyleşiler ile okurlarının sorularını yanıtlama fırsatı buluyor. Sevdikleri yazarlara kitaplarını imzalatma, sohbet etme ve merak ettikleri soruları sorma şansı yakalayan vatandaşlarımız bu etkinlikten duydukları memnuniyeti dile getiriyorlar. Vatandaşlarımızın bu memnuniyeti bizleri çok mutlu ediyor. Yazarlarımızı İstanbul´dan Bandırmaya getirerek kitaba yolculuğu başlatıyoruz. Yolculuk boyunca feribotta yazarlarımız ile birlikte kitap dağıtımı gerçekleştirerek vatandaşlarımızı kitap okumaya teşvik ediyoruz. Kitap günleri başlamadan yaklaşık 2 ila 3 hafta öncesinde Bandırmadaki okullarımıza çevre dostu kumbaralar dağıtıyoruz. Kumbaraları dağıtmaktaki amacımız öğrencilerimiz para biriktirsinler. Biriktirdikleri paralar ile kitap günleri kapsamında kurduğumuz kitap satış stantlarından uygun fiyata kitaplarını alsınlar. Aldıkları kitapları yazarlara imzalatarak, yazarlarla fotoğraf çekinerek ve sohbet ederek, sosyalleşme şansı yakalasınlar. Bandırma Kitap günleri etkinlikleri sayesinde ders kitaplarından başka kitap ellememiş çocuklarımız, ilk kez böyle bir muazzam kitap okyanusunda, ders kitabının da ötesinde bir başka alemin var olduğunun farkına varmalarını sağlıyoruz. Sadece kumbara dağıtmakla kalmıyoruz kitap günleri standında Belediyemizin açtığı stantta çevre dostu tohumlu kalemler, not defterleri, silgiler, anahtarlıklar, Atatürk posterleri Belediyemizin bastırdığı kitapları ve çeşitli kırtasiye malzemelerini ücretsiz olarak öğrencilerimize ve vatandaşlarımıza dağıtıyoruz. Atatürk´ün ?Hayatta En Hakiki Mürşit İlimdir´ sözünden yola çıkarak vatandaşlarımıza kitap okuma alışkanlığı kazandırmak, vatandaşlarımızın kitaba ve yazarlarına daha rahat ulaşması için bu tür etkinlikleri gerçekleştiriyoruz.? dedi.
Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli