Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Mirza, belediye önünde konuştu

Mirza, belediye önünde konuştu

?Aday olup olmama kararımı 2 gün içinde vereceğim?

Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, belediye önünde toplanan topluluğa hitap ederken, ?CHP Balıkesir Milletvekili Fikret Şahin, bir mikserdir. Yukarıyı karıştırdı, şimdi de Bandırma´yı karıştırıyor. Yazıklar olsun! Sen kimsin? Bandırma´yı ne bilirsin? Bu kişiye Bandırma´yı tanıtmalıyız? dedi.
Şahin´in, bir telefon konuşmasında, ?Mirza´nın adaylığını MYK´dan ben döndürdüm? dediğine dikkati çeken Mirza, konuşmasında CHP Genel Merkezi´ni de sert bir dille eleştirdi.
Belediye önündeki bu organizasyonu kendisinin yapmadığına dikkati çeken ve yanında eşi ile birlikte topluluğun önüne çıkan Mirza, şöyle konuştu:
?Bu organizasyonu ben yapmadım, sizler yaptınız. Ancak belediye başkanlığına aday olup olmama konusunda kararımı henüz vermedim. Geçtiğimiz süreçte genel merkez kararları, yapılan yanlış üstüne yanlışlar, yenilen haklar ve emek hırsızlığı ortadadır. Ben bu makama icazetle, tepeden inme gelmedim. Ön seçimle geldim. Genel merkezimiz, 31 Mart yerel seçimleri için Bandırma adayını belirlerken anketler yapacağını, il ve ilçe örgütlerinin görüşlerini alacağını söyledi. Anketler yapıldı. Bana % 45, Tolga Tosun´a % 7, Metin Ok´a % 15 oranında oy çıktı. CHP Genel Merkezi´nden gelen bir heyetin yaptığı araştırmada, tarafıma büyük bir tercih olduğu ortaya çıktı. Buna rağmen Tolga Tosun aday gösterildi. Benim, Tolga´yla hiçbir sorunum yok. Ama ortada açık bir adaletsizlik ve haksızlık var. Şimdi de Bandırma Belediye Meclis Üyeliği aday listesi yapıldı. Listede Ticaret Odası´ndan 5-6, İYİ Parti´den yine 5-6 aday var. Ama bu partiye büyük emek veren gerçek CHP´liler yok. 2010 yılında, DSP´den katıldığı Ordu Belediye Başkanlığı seçimini kaybeden, hâlen CHP´nin, yerel seçimlerden sorumlu genel başkan yardımcısı olan Seyit Torun, yerel yönetimlerden habersiz. 1989 yılından beri CHP´ye emek veriyorum. Ben, Seyit Torun´dan da, Kemal Kılıçdaroğlu´ndan da daha fazla CHP´liyim. Bunlar, ne ülkeyi, ne Bandırma´yı düşünüyorlar. Sadece kendilerini düşünüyorlar. Ahbap-çavuş ilişkileri içinde hareket ediyorlar. Şimdi de, belediye meclis üyelerinin onayını da MYK´ya aldılar. Yani ilçe örgütlerine de güvenmiyorlar. Bu yapılanlara sessiz mi kalacağız? Uysal koyun mu olacağız? Kapı kulu gibi mi davranacağız? Yoksa Atatürk´ün öngördüğü özgür vatandaş gibi mi hareket edeceğiz??
Mahalle muhtarları ve kalabalık bir topluluğun ?Aday ol? ve ?Bandırma, seninle gurur duyuyor? şeklindeki desteği altında düşüncelerini açıklayan Mirza, şunları söyledi:
?Asay olup olmama konusunda çok kararsızım. En büyük korkum ise seçimi kaybedip, Bandırma´nın, AKP zihniyetinin eline geçmesidir. Bu kentin dinamiklerini, çağdaş bir şekilde yaşamının sürmesini yukarıdakilerden çok düşünüyorum. Geçtiğimiz günlerde Tolga Tosun ile görüştüm. Kendisine, birleştirici olması gerektiğini anlattım. Çünkü ben her zaman birleştirici oldum. Ona, ?Bazen insanlar, kaybederken bile kazanır´ dedim. Hâlen kararsızım. Sizlere soruyorum. Eğer aday olup seçimi kaybedersem ve AKP kazanırsa hain ilan edilir miyim??
Topluluğun, ?aday ol? sözleri üzerine Mirza, ?Bugüne kadar hiçbir partiyle görüşmedim. Ancak Balıkesir ve İstanbul DSP´lilerden, aday olmam için büyük baskılar var. Kararımı en geç iki gün içinde açıklayacağım? diye konuştu.
Haber : Önder Balıkçı



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli