Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Mirza adaylığa son noktayı koydu

Mirza adaylığa son noktayı koydu

?Aday olmayarak partim CHP´ye en büyük desteği veriyorum?

Son dönemde DSP´den aday olacağı konuşulan Dursun Mirza, basın toplantısı düzenleyerek başkanlığa aday olmayacağını açıkladı.
Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, son dönemde DSP´den aday olacağı yönündeki tartışmalara son noktayı koydu. Belediye meclis salonunda gazetecilere açıklama yapan Mirza, DSP´den ya da bağımsız olarak belediye başkan adayı olmayacağını açıkladı. Mirza, bugüne kadar kendisine destek veren Bandırmalılara da teşekkür etti. Aday adaylığı sürecini de değerlendiren Mirza, ? Adaylığımın gelmemesinin ardından Bandırma´ya döndüğümde infial ile karşılaştım. Tabandan benim başka yönden aday olmam konusunda baskı oluştu. Bağımsız ve başka partiden aday olmam konusunda baskı yapıldı. Bütün bunlar da bizim kafamızı karıştırdı. Bu süreç içinde Bandırma´da bir bölünme yaşanacak, bu da Bandırma´ya ve partimize zarar verecek. Bunları gördükten sonra hiçbir yerden aday olmamaya karar verdim. Aslında normali buydu ama bu süreçte normal şeyler yaşanmadı. Bize yapılan haksızlık çerçevesinde toplumda oluşan şeylere de cevap vermemiz gerekirse şunları söyleyebilirim. Ben tabanla siyaset yapan bir insanım. Bu noktaya icazetle gelmedim. Adaylık kriterleri vardı. Yapılan anketlerde Dursun Mirza önde. Bize de anket yapılacağını söylemişlerdi. Bırakın 10 puanı, 30-40 puan önde çıktık. Ardından, milletvekili Ayça Taşkent´in başkanlığındaki bir CHP heyeti de Bandırma´da araştırmalarda bulundu. Onda da benim ismim çıktı. Belediyenin başarısına da bakılmadı. Genel Merkez, kriterlere uymadı. Ahbap-çavuş ilişkileri ile bizi aday yapmadı. Başlangıçta sineye çektik, talep olunca ?acaba´ dedik. O süreç bizim seçim kazanacağımız boyutta da oldu ama bu benim hiçbir zaman içime sinmedi. Aday olmamaya karar verdim. Kent ve partimiz adına sorunlar yaratacaktı ve bir başka partinin kazanma ihtimalini ortaya çıkaracak, çağdaş bir kent durumuna getirdiğimiz Bandırma´nın geleceği tehlikeye girecekti. Vicdanımın sesini dinleyerek, buna imkân vermemek adına yapılan eşitsizlikleri sineye çekerek gerçek bir sosyal demokrat ve Atatürkçü olarak resmen aday olmuyorum. Bana destek olan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Partimden ayrılmıyorum, bu uğurda çok büyük mücadeleler verdim. Ben öğrencilik yıllarımdan itibaren, hak, adalet ve emek maücadelesi verdim. Bandırma´yı karış karış tanırım. Bir 5 yıl daha istedim. Bunun sebebi gelecek 5 yılın önemli olması, sanayi ve kent planlamalarıydı. Eksik projelerin tamamlanmasıydı. Geçtiğimiz 5 yılda çok işler yaptık ama eksiklerimiz de oldu. Bunlar, bütçe ve Büyükşehir´den kaynaklanıyordu. Tabii bu emekler boşa gitmez. Adayımız Tolga Tosun´a başarılar diliyorum. Onunla en ufak bir sorunum yok ama onun üzerinden benimle hesaplaşma peşinde olanlar var. Aday olamayarak partime en büyük desteği veriyorum. Bandırma´da çağdaş yaşam tarzının devam etmesini istiyorum. Partimin yanındayım. Biz anamızdan başkan doğmadık. Dursun Mirza, bu kentin her alanında var oldu, var olmaya devam edecek. Kentin geleceği ile ilgili katkım olabilecekse destek olacağız. ?dedi.
TOSUN İLE ALANDA ÇALIŞMAYACAK
Partisi için mücadeleye devam edeceğinin altını çizen Mirza, ?Partimizin yerel yönetimlerden sorumlu genel başkan yardımcısı Seyit Torun´dan, Genel Başkanımızdan, partimin Balıkesir milletvekilleri Fikret Şahin´den, Ahmet Akın´dan daha iyi bir partiliyim. Bunu da aday olmayarak gösterdim. Bugün CHP genel merkezinin gerçek sosyal demokrat, adil, hak ve hukuka saygılı yöneticilere ihtiyacı var ? diye konuştu. Mirza, belediyede 5 yıllık görev süresi içinde en küçük bir şaibe yaşanmadığını belirterek, imar ve şehir planlamasındaki eksikleri de dile getirmeye devam edeceğini belirtti. Gazetecilerin, Tolga Tosun ile seçim çalışması yapıp yapmayacağını sorması üzerine Mirza, Tosun´un etrafında bir grubun kendisini istemediğine işaret ederek ?Onunla gezmem, yanında olmam onların yaklaşımına bağlı. Onun çevresinde beni istemeyenler var. Ben onları rahat bırakmak istiyorum. Projeler ile ilgili destek vermeye hazırım.? dedi. Mirza, Tolga Tosun´un listesinde yer alacak meclis üyeliği konusunda hiçbir isim için aday dayatması yapmadığını açıkladı.
Mirza, bazı kişilerin, Tolga Tosun üzerinden kendisiyle hesaplaştıklarını vurgulayarak, ?Bana karşı kuyruk acısı olanlar, bana seçim kaybedenler, belediyeden beklentisi olup, yasa dışı işlerini yaptıramayanlar, çocuklarını belediyede işe sokamayanlar, Tolga Tosun üzerinden benimle hesaplaşmaya çalışıyor. Delikanlı olsunlar ve karşıma çıksınlar? diye konuştu.
Basın toplantısına, CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın ve CHP Balıkesir İl Başkanı Serkan Sarı da katılarak konuşmalar yaptılar. Akın ve Sarı, Mirza döneminde Bandırma´nın başarılı bir belediyecilik örneği sergilediğini belirttiler.
Haber : Önder Balıkçı

 



Anahtar Kelimeler: Mirza adaylığa noktayı koydu
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli