Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Mirza açıkladı ?Yalnız Cinçukuru ve Livatya projelerine dokunamadık?

Mirza açıkladı ?Yalnız Cinçukuru ve Livatya projelerine dokunamadık?

Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, ?2014 seçimlerinden önce yapma sözü verdiğimiz sadece iki proje kaldı. Bunlar, Cinçukuru ve Livatya projeleridir? dedi.

Her iki projenin bugüne dek neden başlayamadıkları hakkında da bilgiler veren Mirza, şunları söyledi:
?Cinçukuru projesi konusunda, aylarca uğraşarak bölgedeki tarihi binalar nedeniyle Bursa Anıtlar Yüksek Kurulu´ndan izin almış ve projeyi uygulamaya koymak üzereydik ki, Bandırma´daki yatırım ve projeler, Balıkesir´de oluşturulan Balıkesir Anıtlar Yüksek Kurulu´na bağlandı. Bu kurul, izin işlemlerinin yeniden, sıfırdan başlaması gerektiğine belirtince işlemleri yeniden başlatmak zorunda kaldık.?
Livatya projesine de dokunamadıklarına dikkati çeken Mirza, şu bilgiyi verdi:
?Bu bölgede, bir şahsa ait yeri, çok büyük para istemesi nedeniyle kamulaştıramadık. Yine aynı bölgeye Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, bir arıtma tesisi kurmak istiyor. Yerini değiştirmesini ve daha ileriye almasını istedik. Kabul etmediler. Yoksa burada bir ?Kent Parkı´ oluşturmayı planlıyorduk.?
KANALİZASYONUN DENİZE VERİLMESİ KENTİN VE DEVLETİN AYIBI
Bandırma´nın kanalizasyonunun körfeze akmasının hem kentin, hem de devletin ayıbı olduğuna dikkati çeken Mirza, şöyle konuştu:
?Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Avrupa Birliği destekli bir projeyle Bandırma´nın Livatya bölgesinde derin deniz deşarjlı bir arıtma tesisi yapmak istiyor. Avrupa Birliği yetkilileri, arıtmanın yerinin uygun olup olmadığı konusunda bizim görüşümüzü istedi. Aslında bizim için uygun olmamasına rağmen Bandırmayı düşünerek bu konuda olumlu görüş verdik. İşte tüm bu gelişmeler, Livatya projemize engel oldu. Bazı kişiler, ?Ne oldu Livatya projeniz?? diye soruyorlar ya. İşte bu nedenlerle bu projeye dokunamadık.?
BÜTÇEMİZ KÜÇÜLDÜ
Yatırım ve projelerini Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´nin de olumsuz etkilediğini öne süren Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, ?2014 yerel seçimi öncesinde, Büyükşehir yasasının çıkmasından sonra ilçe belediyelerinin bütçelerinin iki kat artacağı öne sürülüyordu. Ancak tam tersi oldu. 5 yıl içinde bütçemizin 700 milyon lira olacağını tahmin ediyorduk. Ancak bu süre içinde bu paranın yaklaşık 400 milyonunu Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´ne vermiş olacağız? dedi.
Mirza, önümüzdeki dönemde, belediyeye ait Kartalçeşme-Edincik arasında kentsel yerleşim alanları oluşturacaklarını belirtti
Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi´ne bu yıl, 500´ü yabancı olmak üzere 5 bin yeni öğrencinin daha kaydolarak öğrenci sayısının 15 bini bulacağını vurgulayan Mirza, ?Ordu Caddesi´nde yıkılan eski TEKEL binası başta olmak üzere Bandırmaya, 600´er kişilik iki öğrenci yurdu kazandırmak istiyoruz. İmar planımızda ticaret alanına çevirdiğimiz bu yerler için Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´nin onayını bekliyoruz? diye konuştu.
Mirza, Bandırmaya kazandırdıkları her yeni binanın altında mutlaka otopark yaptıklarını sözlerine ekledi.
Haber : Önder Balıkçı



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli