Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Mırız´dan Avcılara Görkemli Açılış

Mırız´dan Avcılara Görkemli Açılış

Kısa bir süre önce yeniden yapılanmaya giden ve yeni hizmet binasına taşınan Erdek Avcılar Derneği´nin yeni lokal yeri açılışı yapıldı.

Kısa bir süre önce yeniden yapılanmaya giden ve yeni hizmet binasına taşınan Erdek Avcılar Derneği´nin yeni lokal yeri açılışı yapıldı. Açılışa, mehteran takımı damga vurdu.
Açılış törenine Erdek Ak Parti İlçe Başkanı Murat Sever, Erdek İlçe Emniyet Müdürü Erol Acar, İlçe Sağlık Müdürü Mahmut Ekiz, İlçe Spor Müdürü Adem Eren, Ziraat Odası Başkanı Haluk Özgör, Çiftçi Mallar Koruma Başkanı Mahmut Kaplan, Kapıdağ Avcılar Derneği Başkanı İ. Hakkı Süzgün, çok sayıda avcı ve vatandaşlar katıldı.

Mustafakemalpaşa´dan gelen mehteran takımının çaldığı marşlar açılış törenine ayrı bir renk katarken vatandaşlar açılışa büyük ilgi gösterdi. Törende, mehter takımının çaldığı marşların ardından açılış kurdelesini Erdek Ak Parti İlçe Başkanı Murat Sever, Ak Parti Erdek Belediye meclis üyesi Yaşar Ceyhun Mırız ve Erdek Avcılar Derneği Başkanı Ramazan Akdağ birlikte kestiler.
Dernek Başkanı Ramazan Akdağ, kısa bir konuşma yaparak açılış törenine gelenlere teşekkür ederken, Erdek´in en eski avcı derneğinin başkanı olmasının ayrı bir gurur kaynağı olduğunu vurguladı. Akdağ devam eden konuşmasında "Erdek ve Kapıdağ´da korumalı avcılığın sürdürülebilir olması, yasalara ve avcılık etiğine uygun avlanmanın sağlanabilmesi ve genç arkadaşlarımıza avcılık bilincini aşılamak amacıyla 1955 yılında Erdek´te kurulan ilk avcı derneği başkanı olmanın gururunu yaşıyorum. Uzun zamandır ihtiyacını duyduğumuz böyle güzel, şık ve modern bir dernek lokaline sahip olmanın sevincini yaşıyoruz. Böyle güzide bir dernek lokalini bize kazandıran ilçemizin tek duyarlı iş adamı Erdek Belediyesi encümen üyesi avcı arkadaşımız Yaşar Ceyhun Mırız´a dernek yönetimi adına sonsuz teşekkür ediyorum" dedi.
Dernek Başkanı Akdağ konuşmasının ardından dernek adına Y. Ceyhun Mırız´a birde plaket verdi. Plaketini alan iş adamı ve meclis üyesi Ceyhun Mırız ise "Öncelikle açılış törenine gelerek bizleri yanlız bırakmayan herkese teşekkür ediyorum. Erdek Avcılar Derneği´nin hak ettiği yere geldiğine inanıyorum. Önce ki yıllarda sabit bir lokal binamız olmadığı için pek fazla faaliyet yapamıyorduk. Ancan bundan sonra başkanımız Ramazan Akdağ, lokal işletmecimiz Necdet Özdemir ve tüm avcı arkadaşlarımızla birlikte derneğimizin çok güzel faaliyetler içerisinde olacağından kuşkum yok. Bu ince düşüncenizden dolayıda bütün avcı arkadaşlarıma teşekkür edi-yorum"diye konuştu. Haber:Taygun ERTAN



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı