Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Minikler ilk kez sahneye çıkmanın heyecanını yaşadı

Minikler ilk kez sahneye çıkmanın heyecanını yaşadı

Balıkesir Sanat Merkezi (BSM) Tiyatro Bölümü 4-7 yaş drama grubu 2014/2015 sezonu öğrencileri geçtiğimiz hafta sonu ?Sevimli Periler? isimli oyun ile ilk defa sahneye çıkmanın heyecanını yaşadılar.

Balıkesir Sanat Merkezi (BSM) Tiyatro Bölümü 4-7 yaş drama grubu 2014/2015 sezonu öğrencileri geçtiğimiz hafta sonu ?Sevimli Periler? isimli oyun ile ilk defa sahneye çıkmanın heyecanını yaşadılar.
Bu yaş grubuna göre alışılmışın dışında yaklaşık 30 dakika süren metne dayalı bir oyun sergileyen minikler, izlerken keyif veren bir oyun performansı ortaya koyarak izleyicilerin de beğenisini kazan dılar.
Oyun sonunda konuşan BSM Yönetmeni Onur Ayan ?Okul öncesi dönemde çocuğun yaratıcı drama yapması, gelişimi için son derece önemlidir. Yaratıcı dramanın çocuklara sayısız faydası var. Biz kurulduğumuzdan beri özellikle bu eğitime oldukça önem verip velilerimizi bu konuda aydınlatmaya çalışıyoruz. Yaratıcı drama sayesinde, çocukların dikkat, algılama, dinleme, konuşma, bedenini de kullanarak anlatma ve yorumlama gibi iletişim becerileri gelişiyor. Böylece çocuk kendini ve sorunlarını ifade edebilmeyi ve yorumlamayı öğreniyor. Dil gelişimi, kelime haznesi, kelimeleri kullanım biçimi zenginleşirken, çocuk, sözel, yazım ve anlatım konusunda yetkinlik kazanmaya başlar. Drama, çocuğun utangaçlık, çekingenlik vb. olumsuz duygularından arınmasını da sağlar. Çocukların düş güçlerinin gelişmesine ve yaratıcı düşünmelerine yardımcı olur. Çocuklar, olaylara ve hayata eleştirel bir gözle bakmayı, yorumlamayı öğrenir. Drama etkili bir öğrenme aracıdır. Çocuklar, olaylar ve durumları, bunların arasındaki bağlantıları kolayca öğrenebilirler. Grupla yapılan bir etkinlik olduğundan çocuğun işbirliği yapma, sosyal ilişkiler, iletişim kurma gibi sosyal yönlerinin gelişmesine katkıda bulunur, çocukların sosyal gelişimini hızlandırır. Kendisini, çevreyi daha iyi algılar, empati kurma becerisi gelişir. Oynarken duygularını da yansıttığı için duygusal gelişimi hızlanır. Harekete dayalı oyunlarda bedenini tanır ve onu kullanmayı öğrenir. Balıkesir Sanat Merkezi olarak hedefimiz çocuklarımızın sanat eğilimlerini küçük yaşta başlatmak ve sanatı özellikle de edebiyat ve tiyatroyu sevmelerine katkıda bulunmaktır. Profesyonel oyuncular bu yaşta yetiştirmeyi amaç edinmiyoruz ama iyi birer izleyici olmayı öğretiyoruz.? dedi.
Haber Merkezi



  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli