Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Minik yürekler harçlıklarını depremzedelere bağışladı

Minik yürekler harçlıklarını depremzedelere bağışladı

Erdek ilçesinde depremzedelere yardım için Kızılay öncülüğünde başlatılan yardım kampanyasına minik yürekler kumbaralarındaki birikimleri ile destek oldu.

6 Şubat Pazartesi günü saat 04.17'de Kahramanmaraş ili Pazarcık ilçesinde 7.7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. İlk depremin ardından aynı gün içerisinde Elbistan merkezli 7.6 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi. 
AFAD tarafından yapılan açıklamada 11 Şubat Cumartesi günü itibarı ile Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Osmaniye, Hatay, Kilis, Malatya ve Elazığ illerinde hayatını kaybedenlerin sayısının 22 bini aştığı, yaralı sayısının da 81 bin kişiye yaklaştığı öğrenildi. Depremin yaralarını sarılması adına başlatılan yardım kampanyasına Erdek’ten de çığ gibi destek sürüyor. 
Kızılay tarafından başlatılan yardım kampanyasına minik yüreklerde destek oldu. 
Küçük bağışçılardan Buğlem Sena ve Elif Ela isimli kardeşler, Kızılay Erdek Temsilciliği’ne gelerek deprem bölgelerindeki kardeşleri için harçlıklarını bağışladılar. 
İki küçük kardeşin böylesi bir yardımda bulunmalarından onur duyduğunu söyleyen Kızılay Erdek Temsilcisi Mustafa Kırgöz, deprem bölgesindeki kardeşlerini unutmayan iki kardeşe teşekkür etti. 
Kumbaralarında biriktirdikleri harçlıklarını depremzedelere bağışlayan minik yüreklerin bağışı ise çevredekilerin takdirini topladı. 
Haber: Tuncay Ertan



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı