Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

Minareci Zeytine devlet desteği istedi

Minareci Zeytine devlet desteği istedi

Marmarabirlik Genel Müdürü İbrahim Minareci, zeytine devlet desteği verilmesini talep etti.

Marmarabirlik Genel Müdürü İbrahim Minareci, zeytine devlet desteği verilmesini talep etti.
Marmarabirlik Genel Müdürü Minareci, Türkiye`deki zeytin üretim ve tüketimini değerlendirdi.
Türkiye`de zeytin üretiminde piyasaya sunuşta fazlalık bulunduğunu belirten Minareci, 400 bin ton sofralık zeytin üretimine karşılık üretilen bu zeytinin ancak 270 bin tonunun tüketilebildiğini işaret etti.
Üretim ve tüketim arasında 130 bin tonluk üretim fazlalığı olduğunun altını çizen Marmarabirlik Genel Müdürü Minareci, sunuş (arz) fazlalığının kapatılması için devlet desteğine ihtiyaç olduğunu dile getirdi.
Kişi başına 3,5 kg zeytin ile 1,5 litre isabet eden zeytin ve zeytinyağı tüketiminin arttırılması gerektiğine dikkat çeken Minareci, Marmarabirlik olarak biz tüketimin arttırılması için çalışmalar yapıyoruz. Ancak bu yeterli olmuyor, bu konuda devlet desteği kaçınılmazdır" dedi.
Ülke genelinde 163 milyon adet zeytin ağacı bulunduğunu açıklayan Minareci, "Bunun 90 milyonundan ürün alınıyor. Geriye kalan 32 milyon zeytin ağacının 5 yıl içerinde ürün vermeye başlamasıyla birlikte bugün itibariyle 130 bin ton olan üretim fazlalığı daha da artacaktır. Marmarabirlik ve üreticiler olarak gelecekte bizleri bekleyen bu tehlikeye karşı hazırlıklı olmalıyız" diyerek sözlerini tamamladı.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 17.1 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 12.3 ° / 7.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 17.1 ° / 5.3 ° Güneşli