Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Mimar Özhuy'dan değerlendirme "Kanayan bir yara olan Kastri'de mutlu son"

Mimar Özhuy

Erdek'in "Kastri" bölgesi imar planlarının Balıkesir Büyükşehir Belediyesi meclisinde onaylanması memnuniyet yarattı.

Erdek'in "Kastri" bölgesi imar planlarının Balıkesir Büyükşehir Belediyesi meclisinde onaylanması memnuniyet yarattı.
Erdek Belediye Meclis Üyesi, mimar Çisem Tanrıöver Özhuy, planların onaylanmasını değerlendirirken, "Kastri imar planları Erdek için yaklaşık 25 yıldır kanayan bir yaraydı. Onaylanması Erdek açısından kazançtır" dedi.
Söz konusu planların Hüseyin Sarı ve Hüseyin Aysan'ın belediye başkanlıkları döneminde iki kez iptal edildiğini belirten Özhuy, "Planlar onaylandığı için artık itiraz hakkı yok. Ancak tabii ki mahkeme yolu açık" diye konuştu.
15 BİN KİŞİ YARARLANABİLİR
Planları onaylanan Kastri bölgesi 2.150 dönüm alanı kapsadığına dikkati çeken Çisem Tanrıöver Öyhuy, şunları söyledi:
"2.150 dönümlük bu bölge yeşil alan ve ticari alandan oluşuyor. Bu alanın 120 hektarı imar parselleşmesine açıldı Alanda 2.300 malik var. 800 parsel bulunuyor.    
Kastri'nin onaylanan imar planlarından yaklaşık 15 bin nüfus yararlanacak. Böylece bölgede adeta 'yeni bir Erdek' kurulacak. Bölgede en çok iki katlı yapılaşma olacak. Bu yapılaşmalar, Erdek Belediyesi'ne de emlak vergisi ve diğer vergiler olmak üzere önemli gelir sağlayacak."
"Kastri"deki yapılaşmaların yasa ve yönetmelikler gereğince deprem yönetmeliklerine uygun yapılacağını vurgulayan Özhuy, ""Bu bölgeye önemli ölçüde konut yapılacak. Buna paralel olarak Bandırma'dan da önemli bir nüfusun Kastri'ye kayacağını düşünüyorum" dedi.
Mimar Özhuy, Kastri planlarının önce Erdek Belediye Meclisi'nden ve ardından encümenden geçtikten sonra yasa ve yönetmelikler gereğince gönderildiği Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi'nden onaylanmasının ardından bu aşamada Tapu ve Kadastro Müdürlüğü'ne gideceğini, daha sonra tapuların verilme aşamasına geçilebileceğini sözlerine ekledi.
ÖNDER BALIKÇI



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı