Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Mimar Sinan Üniversitesi devrede

Mimar Sinan Üniversitesi devrede

Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, ilçe sınırları içinde, Kyzikos ören yerindeki kazı çalışmalarında yeni bir yapılanmaya gideceklerini açıkladı.

Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, ilçe sınırları içinde, Kyzikos ören yerindeki kazı çalışmalarında yeni bir yapılanmaya gideceklerini açıkladı. Bu kazıları, yaklaşık 7 yıldır, Erzurum Atatürk Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nurettin Koçhan´ın başkanlığındaki ekibin yürüttüğünü vurgulayan Sarı, şöyle konuştu:
?Ancak, bu kazılar, ödenek yetersizliği başta olmak üzere çeşitli nedenlerle çok ağır gidiyor. Kazı çalışmalarına ivme ve hız kazandırmak istiyoruz. Bu amaçla, İstanbul Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğretim üyelerini, geçtiğimiz günlerde Erdek´e getirerek, ören yerini gezdirmiştik. Şimdi, aralarında Doç. Dr. Nurettin Koçhan´ın da bulunduğu, Mimar Sinan Üniversitesi ağırlıklı yeni bir ekip kurarak, Kyzikos kazılarına canlılık katmak istiyoruz. Bu yeni ekip, mayıs ayında Erdek´e gelerek toplanıp, yapacakları çalışmaların yöntemlerini görüşecekler. Bu yıl olmasa bile 2017´den başlayarak, Kyzikos´ta çok daha hızlı bir çalışma yürütüleceğini düşünüyorum.?
Haber : Önder Balıkçı



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false