Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar Balıkesir’de…

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar Balıkesir’de…

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Balıkesir'de 9. Ana Jet Üs Komutanlığı'nda denetimlerde bu

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Balıkesir'de 9. Ana Jet Üs Komutanlığı'nda denetimlerde bulundu. 

Balıkesir'e gelen Milli Savunma Bakanı Akar, ilk olarak 9. Ana Jet Üs Komutanlığı'nda denetim yaptı. 

Bakan Akar, Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Ak Parti Balıkesir İl Başkanı Dt. Ekrem Başaran, AK Parti Balıkesir milletvekilleri Mustafa Canbey ile Belgin Uygur ve Üs Komutanı Tuğgeneral Ergin Dinç tarafından karşılandı. Akar, Tuğgeneral Dinç'ten brifing aldı. Daha sonra Balıkesir Polisevi'ne geçen Akar, burada şehit ve gazi aileleriyle öğle yemeğinde bir araya geldi. 

Yemek programında bir konuşma yapan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, yerli ve milli savunma sanayi konusunda büyük bir atılım gösterdiklerini söyledi. 

Ülkemizin; Obüs, Deniz Topu, İHA, SİHA, TİHA, Helo, Gemi tasarım ve inşasında % 80 Cumhurbaşkanımızın teşvik ve destekleriyle dışa bağımlılıktan kurtulduğunu hatırlatan Bakan Akar “Artık, Savunma Sanayi üretimlerimizi ihraç eder konumdayız. Ama daha çok yolumuz var. Tüm bu başarılarımızda en büyük pay sahibi ise şehit ve gazilerimizdir. Kahramanlık ve fedakarlıkları, daima saygı, minnet ve şükranla hatırlanacak. Şehit ve gazilerimizin siz değerli ailelerine minnettarız. Devletimiz ve milletimiz sizlerle kederde ve kıvançta bir beraberdir. Her konuda sizlere destek olmaya devam edeceğiz. Sizlerin bizlere olan güveni, desteği ve duasıyla binlerce yıllık şanlı tarihimizden süzülüp gelen, milli, manevi, mesleki değerlerimizden aldığımız ilhamla aşamayacağımız hiçbir engel yok. Bu vesileyle Sultan Alparslan’dan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e kadar, bin yıldır bize vatan olan bu topraklarda, bugünlere, bu seviyelere gelmemizde emeği geçenlere, katkı sağlayanlara minnet ve şükranlarımı sunuyor, şehitlerimize rahmet, gazilerimize şifa, Şehit ve gazilerimizin kıymetli ailelerine saygı ve şükranlarımı sunuyorum. Şu anda karada, denizde ve havada, yurt içinde ve sınır ötesinde, zorlu hava ve arazi şartlarında görevlerini büyük bir kahramanlık ve fedekarlıkla yürüten tüm silah ve mesai arkadaşlarıma, kazasız, belasız, hayırlı ve başarılı görevler diliyorum. Büyük Zaferin 100. yıldönümünde, 30 Ağustos Zafer Bayramınızı şimdiden kutluyorum. Selam, sevgi ve saygılarımla” dedi. 

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın Balıkesir programları, Balıkesir Valiliği, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, AK Parti ve MHP Balıkesir il başkanlıklarını ziyaretiyle devam etti. 



  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı