Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

MİLLİ MÜCADELE RUHU BANDIRMA’DA YAŞAYACAK

MİLLİ MÜCADELE RUHU BANDIRMA’DA YAŞAYACAK

BANDIRMA BELEDİYE BAŞKANI AV. TOLGA TOSUN’DAN BİR TESCİL DAHA

Ulusal Kurtuluş Mücadelemizin son kurşununun atıldığı Bandırma Ay Yıldız Tepe Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun öncülüğünde 1300 metre kare alan “Bandırma Ayyıldız- Edincik Şehitliği” olarak tescillendi.

17 Eylül 1922’ de son kurşunun atıldığı Ayyıldız Tepe / Deliklibayır mevkiinde çıkan çatışmalarda 61. Alay Komutanı Yarbay Vecihi Bey ve Süleyman Bey ile birlikte toplam 80 Mehmetçiğin şehit olduğu bölgedir.

80 şehidin hangi bölgede şehit olduğuna dair bir bilginin olmaması üzerine Bandırma Belediyesi ve Bandırma Kent Konseyi iş birliği sonucu Ünlü Harp Coğrafyası Uzmanı Selim Erdoğan’ın tespitleri doğrultusunda gerçekleştirilen çalışmalar ile bilimsel araştırmalar ve tespitler yapıldı. Aynı zamanda yapılması gereken bir diğer tespit olan Jeo Radar tespitini Bandırma Belediyesi gerçekleştirdi.

Balıkesir Valiliği ile sürdürülen yazışmalar sonucunda 6 Mart tarihi itibari ile Bandırma Ayyıldız Tepe “Bandırma Ayyıldız- Edincik Şehitliği” olarak tescillenmiştir.

Valilik tarafından Yatırım İzleme Komisyon Başkanlığı tarafından süresiz olarak tahsisi de yapılmıştır.

Konuyla ilgili Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun konuşmalarında; “18 Mart Çanakkale Şehitleri Anma Töreni öncesi, böyle bir haberin bizleri gerçekten çok mutlu etti. Tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum” ifadelerine yer verdi.

Haber Merkezi



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı