Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Milli Eğitimin dağıttığı kitaplar mecliste

Milli Eğitimin dağıttığı kitaplar mecliste

CHP Balıkesir Milletvekili H. Ahmet Gümüş, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcının öğrencilere dağıttığı kitapları meclise getirdi.

CHP  Balıkesir Milletvekili H. Ahmet Gümüş, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı`nın öğrencilere dağıttığı kitapları meclise getirdi.
 CHP Milletvekili Gümüş, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı`nın, 2013 - 2014 eğitim - öğretim yılı açılışında öğrencilere dağıttığı kitaplarda, skandal olarak niteliği ifadeleri TBMM`ye taşıdı. 
CHP Milletvekili Gümüş, Milli Eğitim Bakanı Avcı`nın, yanıtlaması istemiyle kaleme aldığı soru önergesinde kitaplardaki ifadelerin Hükümetin "kindar nesil yetiştirme projesinin" bir parçası olup olmadığını sordu.
Gümüş: "Bu kitaplar 100 temel eser listesine alınacakmı?"
Konuyu TBMM`ye taşıyan Gümüş, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı`nın yazılı olarak yanıtlaması istemiyle şu soruları yöneltti: "Milli Eğitim Bakanları`nın eğitim - öğretim yılı açılışlarında hangi okulları ziyaret edeceği nasıl belirlenmektedir? Bu törenlerde öğrencilere dağıtılacak hediyeler hangi yöntemle seçilmektedir? Hediye ettiğiniz kitaplarda yer alan bu ifadeler, 1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu, 222 Sayılı İlköğretim Ve Eğitim Kanunu ile tarafı olduğumuz Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Sözleşmesi`nin temel ilkeleri ile bağdaşmakta mıdır? Söz konusu ifadelerin 6-7 yaş grubundaki çocukların psikolojik ve zihinsel gelişimlerini nasıl etkileyeceğini düşünüyorsunuz? Hediye olarak dağıtılan kitaplarda bulunan ifadeler, Sayın Başbakan tarafından Hükümetinizin eğitim politikası olarak aktarılan "kindar nesil yetiştirme" düşüncesinin bir gereği midir yoksa tamamen tesadüf eseri midir? Yukarıda adı geçen eserlerin de Bakanlığınızca hazırlanan "İlköğretim Okullarında Okutulacak 100 Temel Eser" listesine alınması için bir çalışma yapılmakta mıdır?"


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı