Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Milli Savunma Bakanı Işık Balıkesir´e geldi

Milli Savunma Bakanı Işık Balıkesir´e geldi

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, bir dizi ziyaret için geldiği Balıkesir´de ilk olarak 9. Ana Jet Üssü´nü ziyaret etti.

Ardından Balıkesir Valiliğine geçen Bakan Işık, esnaf ziyareti ardından Büyükşehir Belediyesi´ne konuk oldu.
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Daire Başkanları ve Büyükşehir personeli tarafından karşılanan Bakan Işık´a Başkan Uğur, belediye giriş katında sergilenen vizyon projelerinin maketlerini göstererek bilgilendirmede bulundu.
Başkan Uğur´un makamında Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´nin şeref defterini imzalayan Bakan Işık´a Başkan Uğur tarafından Büyükşehir Belediyesi´nin faaliyet ve çalışmaları hakkında bilgiler verildi. Balıkesir´in Marmara ve Ege Denizlerine kıyısı olduğunu söyleyen Başkan Uğur, Balıkesir´in yer altı ve yerüstü doğal zenginlikleri bulunan bir il olduğunu belirtti. Madenler, termal, Kaz Dağları, tarım ve hayvancılıkta Balıkesir´in önemine vurgu yapan Başkan Uğur, şehrin değer kazandığına dikkat çekti.
Milli Savunma Bakanı Fikri Işık´ta yaptığı konuşmada, Balıkesir´i sembol şehir olarak niteledi. Balıkesir´in içinden çıkarttığı tarihi şahsiyetler ve Kurtuluş Savaşı´nda verdiği Milli Mücadele ile Kuva-yi Milliye ruhunun en fazla yeşerdiği illerden olduğunu ifade eden Bakan Işık şunları söyledi: ?Günümüzde sadece turizm ve sadece tarım da değil, aslında pek çok alanda gelişme gösteren bir şehir Balıkesir. Sanayide de her geçen gün büyüyen ve gelişen bir şehir olması Balıkesir´i Türkiye´nin geleceğinde de önemli bir paya sahip bir şehir olma konumunu sürdürecek. Osmangazi Köprüsü´nün açılması Bursa yolunun tamamlanması, Karacabey´e kadar yolun açılacak olması Balıkesir´i Bursa ve İstanbul´a daha da fazla yaklaştırdı. Artık Balıkesir´den İstanbul´a gitmek 6-7 saatlik bir çile olmaktan çıkıyor. Şimdi 18 Mart´ta temelini atacağımız Çanakkale Köprüsü ile Balıkesir çok daha ayrı bir güzellik kazanacak. Ve adeta Ege´nin Marmara ile buluşmasında bir merkez konumuna gelmiş olacak. Bunun Balıkesir´e çekeceği yatırım, Balıkesir turizmini çok daha hareketlendirmesi ve bu sayede de Balıkesir´in çok daha gelişmesi kısa zamanda gerçekleşmiş olacak.?
Haber Merkezi

/resimler/2017-3/4/1707277824544.jpg



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli