Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Milli İstihdam Seferberliği´ne Balıkesir sessiz kalmadı

Milli İstihdam Seferberliği´ne Balıkesir sessiz kalmadı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın çağrısı ile başlayan Milli İstihdam Seferberliği´ne Balıkesir´de sessiz kalmadı.

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı öncülüğünde düzenlenen ?Balıkesir Milli İstihdam Seferberliği? toplantısında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Büyükşehir´in proje ve yatırımları ile istihdama önemli katkılar sağladığını söyledi. Uğur, ?15 Temmuz darbe girişimi ile hedeflerine ulaşamayan karanlık güçler ekonomi terörü ile de hedeflerine ulaşamayacaklar? dedi.
Balkonuk Center´de düzenlenen toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Sanayi Odası Başkanı İsmail Uğur, Ticaret Odası Başkanı Fahri Ermişler, oda başkanları, kurum müdürleri, STK temsilcileri, yatırımcı, sanayici ve iş adamları katıldı.
Katılımcılara özel sektöre verilecek teşviklerin düzenlendiği 687 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ilgili bilgilerin verildiği toplantıda, istihdam seferberliğinin hem çalışan hem de işveren açısından bir fırsata dönüştürülmesi, ilimizde istihdamın dolayısıyla da üretimin arttırılarak Balıkesir ve ülke ekonomisine katkı sunulması konusunda yapılması gerekenler görüşüldü.
Toplantıda konuşan Balıkesir Sanayi Odası Başkanı İsmail Uğur, Balıkesir iş dünyası olarak Milli istihdam Seferberliğine en iyi katkıyı sağlamak istediklerini söyledi.
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, toplantıda yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın yaptığı çağrıya sessiz kalmayacaklarını söyledi.
Büyükşehir Belediyesi´nin yapacağı çalışmaların ülkenin geleceği açısından önemli olduğuna vurgu yapan Uğur, ?Büyükşehir Belediyesi olarak göreve geldiğimiz günden bugüne Balıkesir´de ekmeği daha çok nasıl büyütebiliriz? çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz? dedi.
İstihdam Seferberliğine her kesimin destek olması gerektiğini vurgulayan Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı ise "Balıkesir olarak büyük bir heyecanla yolumuza devam ediyoruz. Bu doğrultuda başlatılan büyük çalışmalar, 2023 yılı hedefleri kapsamında hem Türkiye´yi hem de Balıkesir´i güçlü, gelişmiş ve kalkınmış bir geleceğe doğru taşımaktadır. 2023 hedeflerine yürüyüşümüzde Balıkesir, güçlü bir şekilde destek verecektir. Ülkemizi dünyanın ilk 10 büyük ekonomisine sahip ülkesi arasına taşırken Balıkesir´in de Türkiye´nin en büyük kentleri arasında olması için çaba içerisindeyiz."diye konuştu.
Bilindiği gibi; İstihdam seferberliğinde devlet, istihdamı gerçekleştiren kuruluşa önemli destek sağlayacak. İstihdamda 1.404 TL asgari ücret üzerindeki SGK primi, vergi ve İşsizlik Fonu ödemesini devlet karşılayacak. Böylece firma çalışan sayısı dışında yeni bir istihdam sağladığında, işçi için ödenecek 773 TL´lik vergi ve diğer giderleri devlet karşılamış olacak.

Haber Merkezi



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli