Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

Milletvekili Öztaylandan ağır eleştiriŞeker Piliçe yardım etmediğimizi söyleyenler edepsizlik yapıyor

Milletvekili Öztaylandan  ağır eleştiriŞeker Piliçe yardım etmediğimizi söyleyenler edepsizlik yapıyor

AKP Balıkesir Milletvekili M. Cemal Öztaylan, Şeker Piliç olayında devletin ilgisizliğini iddia edenler edepsizlik yapıyor dedi.

AKP Balıkesir Milletvekili M. Cemal Öztaylan, "Şeker Piliç olayında devletin ilgisizliğini iddia edenler edepsizlik yapıyor" dedi. 
Edincik`e, Telko Elektrik Üretim A.Ş. tarafından yapılacak olan biyogaz üretim tesisinin temel atma töreninin ardından Bandırma Atatürk Parkı`nda verilen yemekte konuşan Öztaylan, şunları söyledi:
"Bu çeşit şirketleri kuranların, plan ve bütçelerini çok iyi yapmaları gerekir. Yani sorumluluk öncelikle kendilerinindir. Tabii ki, gerektiğinde devlet de bu gibi kuruluşlara destek olacaktır. Zaten hükümetimiz de, beyaz et sektörüne destek olmaktadır. Bu sektörde % 1 olan KDV oranı yüzde 9`e çıkarılmıştır. Şeker Piliç`in zor duruma girmesinin ardından da, bu kuruluşun  devletten 24 milyon liralık KDV  alacağının 14 milyon lirası ödenmiş, 10 milyon lirası ise kuruluşun sosyal güvenlik kuruluşlarına borcu nedeniyle verilmemiştir. Durum böyleyken, hükümetin, Şeker Piliç`e destek olmadığını söyleyenler edepsizlik etmektedir." 
Önder Balıkçı


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.4 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 17.1 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 12.3 ° / 7.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı