Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Milletvekili Öztaylana göre Belediye Başkanı Sedat Pekel, suçluların telâşı içinde

Milletvekili Öztaylana göre Belediye Başkanı Sedat Pekel, suçluların telâşı içinde

AK Parti Balıkesir Milletvekili M. Cemal Öztaylan, öğretmen evinde düzenlediği basın toplantısında, Belediye Başkanı Sedat Pekel, otel inşaatı nedeniyle yaptığı, bizim de üzerine gittiğimiz ek sözleşme konusunda suçluların telâşı içinde dedi.

AK Parti Balıkesir Milletvekili M. Cemal Öztaylan, öğretmen evinde düzenlediği basın toplantısında, "Belediye Başkanı Sedat Pekel, otel inşaatı nedeniyle yaptığı, bizim de üzerine gittiğimiz ek sözleşme konusunda suçluların telâşı içinde" dedi. Bu ek sözleşmede yolsuzluk aramadıklarını, ancak eksik ve ihmallerin bulunduğunu öne süren Öztaylan, konuyla ilgili incelemelerin, gerçeği ortaya çıkaracağını açıkladı.
23. Bandırma Uluslararası Bandırma Kuşcenneti Kültür ve Turizm Festivali sırasında, iki dansçı kızın gösterinin, yaygın ve yerel medyada "erotik şov" olarak yer alması üzerine Başkan Pekel`in, bu durumu "marjinal bazı kişilerin tepkisi" şeklinde göstermesinin üzüntü verici olduğunu, bu nedenle de kendisini kınadığını vurgulayan Öztaylan, şunları söyledi:
"CHP`li belediyenin, çöp konteynerlerinin boyanması dışında kente kazandırdığı en küçük bir hizmet veya yatırım yoktur. Zaten bu nedenle de, festivalde Bandırma`ya gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu`na kurdela kestirecek tek yer olarak uzun süredir kullanılan CHP ilçe binasının açılışı yaptırılmıştır. Dilerim,  aslen Manyaslı olan Sedat Pekel, hiç olmazsa kalan son iki yılı içinde, Bandırma`ya hizmet etmeyi aklına getirir."
Bomba haber haftaya
Bandırma Belediyesi ile ilgili olarak hazırladıkları bir araştırmayı da "Bomba, yakında patlayacak. Ancak bu konuyu, şimdi değil, haftaya cumaya  açıklayacağım" diyerek dile getiren Öztaylan, gazetecilerin ısrarlarına karşın "Şimdi olmaz. Haftayı bekleyin" şeklinde yanıtladı.
Havutça`nın il önergesi şov nitelikli
Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Milletvekili Cemal Öztaylan, "CHP Balıkesir Milletvekili, önümüzdeki günlerde Bandırma`nın il yapılması konusunda bir yasa önerisi vereceğini, bu önerge için de diğer Balıkesir Milletvekillerinin de imzasını alacağını söyledi. Siz, bu önergeyi imzalayacak mısınız?" şeklindeki soru üzerine şunları söyledi:
"Benim, daha önce Bandırma`nın il olması konusunda TBMM Başkanlığı`na verdiğim, henüz kadük olmayan bir yasa önerim zaten var. Şu anda hükümetin gündeminde, ilçelerin il yapılması konusu bulunmuyor. Bu nedenle Namık Havutça`nın, şova yönelik bu önergesine imza koymayacağım. Ancak şu konuyu da merak ediyorum. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, festivalin açılışında halka seslenirken, acaba neden, iktidara geldikleri takdirde Bandırma`yı il yapacakları konusunda söz vermedi?"
Öztaylan`dan önce AKP İlçe Başkanı Eşref Kasapoğlu ve yerel yönetimlerden sorumlu başkan yardımcısı Bora Öziş de bazı konular hakkında bilgi verdiler.
Önder Balıkçı

Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli