Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Milletvekili Havutça: "Engellilerimizin En Önemli Sorunu Yoksulluk"

Milletvekili Havutça:

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, "3 Aralık Dünya Engelliler Günü" nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, nüfusumuzun yüzde 13`üne yakınını oluşturan engellilerimizin sorunlarını bireysel bir sorun olarak değil, herkesin ortak duyarlılığını gerektir

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, "3 Aralık Dünya Engelliler Günü" nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, nüfusumuzun yüzde 13`üne yakınını oluşturan engellilerimizin sorunlarını bireysel bir sorun olarak değil, herkesin ortak duyarlılığını gerektiren toplumsal bir sorun olarak değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. Havutça, "Engellilerimize yönelik eğitim ve rehabilitasyon, meslek edindirme ve istihdam, bakım ve koruma hizmetlerinin sunulması ve yaygınlaştırılması devletin birinci derece sorumluluğudur " dedi.
Havutça, iktidarın engelli yurttaşların toplumla bütünleşmesini önleyen politikalar ürettiğini belirterek, toplumsal bütünleşmenin en önemli nedeninin yoksulluk olduğunu ifade etti.
Havutça, şunları söyledi:
"Yoksulluğu engelli yurttaşlarımızın kaderi gibi gösteren AKP hükümeti, engelliliği işsizliğin başlıca nedenleri arasında sayan politikalarından vazgeçmelidir. AKP`nin engeli yurttaşlarımızın işsizliklerinin önüne geçebilecek bir politikası olmadığının en somut göstergesi işsizlik rakamlarıdır. İş-Kur`un en son Ekim ayı verilerine göre iş aramak amacıyla, Kurum`a 122 bin 165 engelli kayıtlı bulunmaktadır. Ekim ayı içinde işe yerleştirilebilen engelli yurttaşımız ise sadece 3 bin 564`tür. Nüfusunun yüzde 13`nün engelli olduğu düşünülecek olduğunda ortaya çıkan oran iktidarın ürettiği politikaların ne kadar yetersiz kaldığının en somut göstergesidir."



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı