Bugün, 2 Mayıs 2024 Perşembe

Milletvekili Havutça, Denizcilik Fakültesinin peşinde

Milletvekili Havutça, Denizcilik Fakültesinin peşinde

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Bandırmada aylardır eğitim-öğretime başlayamayan Denizcilik Fakültesinin peşini bırakmıyor.

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Bandırma`da aylardır eğitim-öğretime başlayamayan Denizcilik Fakültesi`nin peşini bırakmıyor.
Gazeteci-Yazar Önder Balıkçı`nın, "Denizcilik Fakültesi`ne Ne Oldu?" başlıklı yazısındaki düşüncelerine aynen katıldığını vurgulayan Havutça, şunları söyledi:
"Sayın Balıkçı`nın da belirttiği gibi Denizcilik Fakültesi, ilk iki yıl, nazari derslerini kendisine tahsis edilen Bandırma İİBF binasında görebilir. Teorik dersler, üçüncü yıl başlıyor. Balıkesir Tıp Fakültesi bile ilk yıl, Bursa`daki bir binada eğitim-öğretim görmedi mi? Mâdem ki, Denizcilik Fakültesi binasının yapımını yine Bandırma`ya, Bandırmalı işadamlarına yıkmak istiyorlar. Merak etmesinler, daha önce çeşitli okullarda gerçekleştirdiğimiz gibi bu binayı da yine yaparız."
Havutça, Denizcilik Fakültesi`nin neden açılmadığını Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahir Alkan`a soracağını, ayrıca konu ile ilgili olarak TBMM`ye önerge vereceğini açıkladı.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı