Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Milletvekili Havutça: Başta Avşa olmak üzere ada belediyelerine ayrı statü gerekli

Milletvekili Havutça: Başta Avşa olmak üzere ada belediyelerine ayrı statü gerekli

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Fransada 38 bin belediye var. Bizde ise yaklaşık 3 bin belediyeden, neredeyse yarısı kapatılıyor. Bunu anlamak mümkün değil dedi.

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, "Fransa`da 38 bin belediye var. Bizde ise yaklaşık 3 bin belediyeden, neredeyse yarısı kapatılıyor. Bunu anlamak mümkün değil" dedi.
AKP iktidarının, 13 ili Büyükşehir kapsamına alırken, belde belediyelerini kapattığı gibi köyleri de beldeler gibi mahalle konumuna getirmek istemesini doğru bulmadığını açıklayan Havutça, "Köylerin tüzel kişiliklerini kaldıramazsınız. Zaten bu uygulama da tutmaz" diye konuştu.
Başta Avşa olmak üzere ada belediyeleri için yeni bir statü gerektiğine dikkati çeken Havutça, bu konuda TBMM`ye bir önerge vereceğini belirtti.
Altınoluk beldesinin ilçe yapılmasına, Edremit ilçesinin büyük tepki göstermesi nedeniyle bu uygulamanın, alt komisyondan çıkarıldığını öğrendiklerine işaret eden Havutça, "Ancak biz, Altınoluk`un ilçe olmasını destekliyoruz" değerlendirmesine bulundu.
Önder Balıkçı


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli