Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Milletvekili Havutça: Bandırma ve Balıkesire hemen 1/100 binlik imar plânları yapılmalı

Milletvekili Havutça: Bandırma ve Balıkesire hemen 1/100 binlik imar plânları yapılmalı

CHP Balıkesir Milletvekili Av. Namık Havutça, Bandırma ve Balıkesir, bir an önce 1/100 binlik imar plânlarını gündemine almalıdır dedi.

CHP Balıkesir Milletvekili Av. Namık Havutça, "Bandırma ve Balıkesir, bir an önce 1/100 binlik imar plânlarını gündemine almalıdır" dedi. Bandırma Kent Konseyi`nin genel kurulunda düşüncelerini açıklayan Havutça, "Önce insan, önce Bandırma" ilkesiyle hareket ettiklerini vurgularken, şu değerlendirmelerde bulundu: "Bandırma`nın sorunları biliniyor. Bunların başlarında, çevre sorunları geliyor. Her şeyden önce vatandaşlarımızın sağlık ve esenliğini korumalıyız. Bandırma güç birliği yaptığında, bu konuda örnek çalışmalar gerçekleştirmektedir. Nitekim, geçtiğimiz aylarda, Bandırma yakınlarındaki bir köyde kurulmak istenen termik santrale gösterilen tepki sonucunda bunun önlenmesi takdire değer. Son yıllarda, İstanbul sanayisi Güney Marmara`ya, Bandırma`ya akmaya başladı. Elbette ki, çevre ve insanı korurken, sanayileşmenin de önünü açmalıyız. Bu konudaki denetimi de Bandırma sağlamalıdır."
Bandırma il olmalı
Bandırma`nın, son yıllarda her alandaki büyük gelişmesiyle il olmayı çoktan hak ettiğine, hatta fiilen de il olduğuna dikkati çeken Milletvekili Havutça, şunları söyledi: "Bandırma`nın hukuksal statüsü, artık ilçe kabına sığmamaktadır. Bandırma, üstelik bu duruma, devletten hiçbir ciddi pay almadan, kendi güç ve dinamiklerini kullanarak ulaşmıştır. Bundan sonra yapılacak iş, her çeşit siyasi hesaplardan uzak biçimde, hoşgörü, barış, kardeşlik ve dayanışma içinde Bandırma`yı zirveye taşımak için mücadele etmektir. Bunu gerçekleştirirsek, bu durumdan herkes, eğer ortada rant varsa, istediğini alır."

Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı