Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Milletvekili Bulut; Hayvancılıkla Uğraşan Vatandaşlarımızın Sıkıntıları Giderilmelidir

Milletvekili Bulut; Hayvancılıkla Uğraşan Vatandaşlarımızın Sıkıntıları Giderilmelidir

Balıkesir MHP Milletvekili Ahmet Duran Bulut; Hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımızın sıkıntı içerisinde olduklarını ancak Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının desteklemelerden tutunda Hayvancılıkın gelişmesi için herhangi bir çalışma...

Balıkesir MHP Milletvekili Ahmet Duran Bulut; Hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımızın sıkıntı içerisinde olduklarını ancak Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının desteklemelerden tutunda Hayvancılık`ın gelişmesi için herhangi bir çalışma yapmadığını ifade etti.
Özellikle son günlerde Balıkesir merkez, ilçelerde ve köylerde hayvanlarda ŞAP vakasının olduğunu ifade eden Bulut; Bu köylerin karantina alınması sonucunda hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımız sıkıntı çekmektedir dedi.
Hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımızın bankalara olan kredi borçları sebebiyle sıkıntı çektiklerini ifade eden Milletvekili Bulut; konu ile ilgili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanının yazılı olarak cevaplaması üzerine yazılı soru önergesi verdiğini ifade etti.
Bulut Önergesinde; Balıkesir köylerindeki ŞAP hastalığı sebebiyle hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımız hayvanlarını satamadığını ve bu sebeple bankalara olan kredi borçlarını da ödeyemez duruma geldiklerini ifade ederek, "Bu durumun hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımızı mağdur etmektedir." dedi.
ŞAP hastalığı sebebiyle; Savaştepe Merkez, Bandırma Merkez, Doğanpınar köyü, Dursunbey`de İsmiller, Osmaniye, Alaçam köyleri, Gönen`de Çalıoba, Bostancı köyleri, Manyas`ta Kocagöl köyü, Bigadiç`te Meyveli, Çamköy, Kargın, Işıklar köylerininin karantina`ya alındığını ifade eden Bulut; Özellikle şap hastalığı bulunan köylerde hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımızın sıkıntı yaşadıklarını, Şap hastalığı sebebiyle, Hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımızın bankalara kredi borçlarını ödeyemediklerini ifade ederek; Hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımızın; "BANKALARA OLAN BORÇLARIN KARANTİNA UYGULAMASININ BİTİŞİNE KADAR ERTELENMESİ VATANDAŞLARIMIZI RAHATLATACAĞI DA ŞÜPHESİZDİR."  dedi.
Bulut; Diğer önemli konunun ise hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımızın pasaport`lu hayvanlarında bulunan küpelerin düşmesi sonucu yaşandığını ifade eden Bulut; Pasaport`u olmasına karşın küpesi çeşitli sebeplerle düşen hayvanların satılamadığını ve bu sebeple vatandaşlarımız sıkıntı yaşadıklarını ifade etti. Yeni küpe takmak isteyen vatandaşlarımızın küpeleri yaklaşık olarak 3 ay içerisinde gönderildiğini ve bu durumda da zamandan dolayı vatandaşlarımız hayvanlarını satamadıklarını ve bu sürenin kısaltılması da vatandaşlarımızı rahatlatacaktır. dedi.
Şap hastalığı bulunan yerlerde karantina uygulaması sebebiyle sıkıntı yaşayan hayvancılıkla geçinen vatandaşlarımızın mağdur olmaması için bankalara olan kredilerinin karantina bitene kadar ertelenmesi konusunda Gıda, tarım ve Hayvancılık Bakanlığının yapmış olduğu çalışmaları soran Milletvekili Bulut;
Pasaport`u bulunan hayvanların çeşitli sebeplerle küpelerin düşmesi sonucunda vatandaşlarımız hayvanlarını satamamaktadırlar. Yeni küpe istenmesi durumunda ise küpenin 3 ay içerisinde gelmesi vatandaşlarımıza sıkıntı yarattığın ifade eden Bulut; Pasaport`u bulunup ta küpesi çeşitli sebeplerle düşen hayvanların satımı konusunda kolaylık sağlanması veya Küpelerin 3 aydan daha kısa sürede tedarik edilmesi konusunda ne tür çalışmalar yapılmaktadır? sorularını yöneltti.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli